Huwelijksreis Praktische zaken

Huwelijksreis binnen Europa: 8 top bestemmingen

Je huwelijksreis hoeft niet perse naar verre, mysterieuze landen te leiden. Ook relatief dichtbij zijn mooie bestemmingen te vinden waar jullie super romantisch de huwelijksreis kunnen doorbrengen. Wij zochten naar prachtige bestemmingen binnen Europa die bijzonder geschikt zijn voor de huwelijksreis. Deze 8 top bestemmingen moet je in elk geval overwegen als je binnen Europa blijft!

1. Venetië

Venetië, in het noord-oosten van Italië, is natuurlijk hét doel voor romantiek. Er zijn chique hotels te vinden met prachtige (bruids)suites. Uiteraard gaan jullie romantisch gondelvaren, het liefst onder de Brug der Zuchten door. Als jullie elkaar een kus geven terwijl je onder de brug doorvaart, zal jullie liefde en geluk oneindig zijn. De ideale start van het getrouwde leven dus!

Venetie

www.thinglink.com

2. Parijs

De lichtstad staat natuurlijk bekend als goede bestemming voor de huwelijksreis binnen Europa. Het samen beklimmen van de Eiffeltoren, romantisch wandelen door de typisch Parijse buurten en het bezichtigen van de Arc de Triomphe horen hier natuurlijk bij. De muur der liefde mag natuurlijk ook niet aan de huwelijksreis ontbreken!

3. Cote d’Azur

In Zuid-Frankrijk, in de buurt van Monaco, vind je de bekende Cote d’Azur. In dit kustgebied zijn veel romantische hotelletjes en hostels te vinden. Samen luieren op het prachtige witte strand of stappen tijdens het bruisende nachtleven. En natuurlijk nemen jullie ook nog even de trein naar Monaco, één van de kleinste landjes van Europa.

decotedazur

www.cotedazur.com

4. Rovaniemi (Finland)

Rovaniemi is een dorp in Finland dat is omgetoverd tot het dorp van de kerstman. Het ziet er sprookjesachtig uit en ’s avonds kun je het noorderlicht zien. Verder kun je in de buurt kennismaken met de Sami, de oorspronkelijke bewoners van het gebied. Een super interessante, originele én romantische bestemming dus!

5. Het Zwarte Woud

In Duitsland vind je het Zwarte Woud, een enorm bosgebied. Dit spreekt erg tot de verbeelding en is dan ook een populaire vakantiebestemming. Maak samen romantische boswandelingen en bezoek de pittoreske dorpjes rondom het woud. Er liggen ook verscheidene grotere Duitse steden in de omgeving, dus er is altijd wat te doen.

zwarte woud

www.blackforest-tourism.com

6. Gibraltar

Gibraltar ligt vlakbij Spanje, maar is officieel Engels grondgebied. De rots van Gibraltar is prachtig, zeker in het voor- en najaar. De enige wilde apen van Europa leven op de rots, dus die moet je zeker zien. Daarnaast zijn er schitterende kustgebieden, waar natuurlijk ook gelegenheid is om te zwemmen en zonnebaden. In no time wip je even de grens over en ben in Andalusië in Spanje.

7. Athene

In Athene is erg veel geschiedenis te vinden. Denk bijvoorbeeld aan het Pantheon, de tempel waar de oude Griekse goden woonden. Je kunt er ook romantisch gaan varen over de Egeïsche zee. Relatief dicht bij Athene ligt het schiereiland Evia, wat buiten het hoogseizoen een heerlijk rustig oord is. Er zijn veel stranden, pittoreske dorpjes, spannende bergweggetjes en veel bezienswaardigheden te vinden.

Athene

www.mymccombs.utexas.edu

8. Kiev

Zijn jullie niet zo dol op warmte, dan is Kiev een mooie bestemming. In deze stad kun je flink wat cultuur snuiven. Prachtige oude gebouwen en bezienswaardigheden zijn zeker een kijkje waard, zoals de Sint-Andreaskerk en het Mariinskipaleis. Dwars door de stad loopt de rivier de Dnjepr, waar je natuurlijk van een mooie vaartocht of romantisch boottochtje kunt genieten.

Er zijn heel veel mooie bestemmingen voor de huwelijksreis. Ook binnen Europa zijn er mogelijkheden genoeg, vaak ook opties waar je nog niet aan gedacht had. Voor ieder wat wils, van het koude noorden tot het zonnige zuiden. Zoeken jullie nog een leuke huwelijksreis bestemming binnen Europa, maar weet je nog niet waar je heen wilt? Deze 8 top bestemmingen zijn zeker een bezoekje waard!