Huwelijkscadeaus

Hoe vind je het perfecte, unieke huwelijkscadeau?

Een huwelijkscadeau is niet zo gemakkelijk te vinden. Gaat het om vage kennissen of verre familieleden, dan kun je het nog wel ‘afkopen’ met een envelopje. Maar gaat er iemand in je directe familie- of vriendenkring trouwen, dan zul je met meer op de proppen moeten komen. Soms helpt een bruidspaar door een lijstje met ideeën op te stellen, maar veel vaker zul je gewoon zelf iets leuks moeten zoeken. Daarbij wil je natuurlijk niet aankomen met een cadeau dat saai is of dat anderen misschien ook al geven. Maar hoe vind je nu dat ene perfecte, unieke huwelijkscadeau?

Originaliteit is #1

Het belangrijkste aan een cadeau is de originaliteit. Het gaat erom dat je erover nagedacht hebt wat leuk zou zijn en ook dat je iets hebt gevonden dat niet zomaar iedereen al kan geven. Het perfecte, unieke huwelijkscadeau vind je dus niet zo snel bij gewone grote winkelketens. Daarom zoek je veel beter in pop-up winkels, kleine winkeltjes of in online webshops met bijzondere artikelen. Het perfecte huwelijkscadeau is soms best even zoeken, maar dat is het zeker waard!
Romantische theelichtjes als huwelijkscadeau

Een persoonlijk tintje

Hoewel de originaliteit van een cadeau belangrijk is, is er een duidelijke trend richting persoonlijke cadeaus. Hoe worden cadeaus persoonlijk? Dat kan op twee manieren:

  • Je kiest een cadeau dat voor jou en de ontvanger een bepaalde betekenis heeft. Bijvoorbeeld een herinnering aan een leuk / grappig moment. Dit is erg leuk, maar als huwelijkscadeau soms lastig als je maar één van de beide huwelijkspartners wat beter kent.
  • Je kiest een cadeau dat gepersonaliseerd kan worden. Bijvoorbeeld een bijzondere personaliseerbare poster of voorwerpen waarop je eigen tekst kunt laten afdrukken. Je kunt een cadeau dus een echt eigenlijk tintje geven, waardoor het meteen ook een uniek cadeau wordt.

Personaliseerbare poster als huwelijkscadeau

Hoe en waar vind je dat?

Als je zoekt naar persoonlijke en unieke cadeaus, is het soms best lastig. Je moet dan vooral online zoeken, maar niet elke webshop is even leuk en betrouwbaar. Bovendien is het binnen een webshop vaak heel lastig zoeken naar leuke ideeën. Een uitzondering is radbag.nl, waar je heel gemakkelijk cadeaus kunt zoeken in categorieën. Je kunt selecteren op geslacht, maar ook op bepaalde voorkeuren. Gaat jouw broer trouwen en is hij dol op koken? Dan zoek je naar een uniek, persoonlijk cadeau in de categorie ‘meesterchef’. In no time vind je een hele reeks prachtige cadeaus die heel geschikt zijn als huwelijkscadeau.

Maak je eigen parfum pakket als huwelijkscadeau

Het vinden van het perfecte, unieke huwelijkscadeau heeft soms even wat voeten in de aarde. Een handige tip: begin alvast op tijd met zoeken! Als je dit uitstelt tot het laatste nippertje zit je vaak vol stress te zoeken en is het haast onmogelijk om het perfecte cadeau te vinden. Ga een rustig online shoppen en vind zo het huwelijkscadeau dat perfect bij het bruidspaar past. Een uniek, persoonlijk cadeau wat niemand anders heeft bedacht en dat nog jarenlang prachtige herinneringen oproept.