Geen categorie

Hoe organiseer je een festival bruiloft?

Hoe organiseer je een festival bruiloft

Je bruiloft is een groot feest. Het is tenslotte de mooiste dag van je leven. En dát wil je echt groots aanpakken! Je ziet het steeds vaker voorbij komen: een festival bruiloft met een echte festivalsfeer om niet meer te vergeten. Iets voor jullie? Lees dan snel verder.

Wat is een festival bruiloft?

Een festival bruiloft is een bruiloft met een festivalthema. Denk hierbij aan een zomers festival waarbij je heerlijk buiten kunt ontspannen met muziek, hapjes, drankjes en vooral een ontspannen sfeer. Een festival bruiloft is vooral leuk als je niet zo van regeltjes en tradities houdt en je vooral wilt genieten met je familie en vrienden. Hoe organiseer je nou zoiets en wat heb je allemaal nodig?
Denk bijvoorbeeld aan de locatie, styling met LED foam sticks en muziek. Hieronder geven we je tips hoe je de organisatie van een festival bruiloft kunt aanpakken.

Locatie voor je festival bruiloft

Bij een festival bruiloft is de locatie heel belangrijk. Je hebt tenslotte genoeg ruimte nodig en je wil lekker lang door kunnen gaan. Stel jezelf ook een paar vragen. Wil je er kunnen overnachten? Tot hoelaat wil je door kunnen feesten? Hoe groot moet het parkeerterrein zijn? Is er een alternatief beschikbaar als het slecht weer is? Ook de voorzieningen zijn belangrijk voor deze dag. Hoe moet de locatie eruitzien? Wil je trouwen op een groot, open veld of liever bij het bos? Er moet ook elektriciteit zijn voor het geval je muziek en verlichting wilt. En het is ook wel handig als gasten naar het toilet kunnen. Toch geen toiletten beschikbaar op de locatie die je op het oog hebt? Geen probleem! Dan heb je speciale toiletwagens die je kunt huren. En je hebt toiletwagens die er ook nog eens fancy uitzien.

Leuke styling tips voor je festival bruiloft     

Je festival bruiloft wordt helemaal leuk met toffe styling. Denk aan veel verschillende soorten en kleuren bloemen, kleedjes, of pompons in allerlei kleuren. Je hebt ook van die leuke LED Foam Sticks speciaal voor festivals die je aan je gasten kunt geven. Ze zijn gemaakt van schuimmateriaal met ingebouwde LED-verlichting, waardoor je een opvallend effect krijgt. Je kunt LED Foam Sticks bedrukken met een logo of andere leuke print. Zorg ook voor mooie verlichting voor ’s avonds als het donker is. Denk aan mooie lichtsnoeren voor in bomen, lampionnen met verlichting of van die hoge kaarsenstandaarden (met kaarsen) die je langs paden kunt zetten. Genoeg mogelijkheden dus! Felle kleuren en sfeerverlichting doen het in ieder geval altijd goed.

Festival bruiloft organiseren

Foodtrucks en tenten op je festival bruiloft

Voor dat echte festivalgevoel op je bruiloft kun je van die hippe foodtrucks inhuren. Je ziet ze vaak staan bij van die foodfestivals. Zo heb je foodtrucks voor verse friet, pizza’s, hamburgers en ijsjes. Zorg ook voor gezondere opties voor de healthy foodies onder de gasten. Voor iedereen wat wils! Vergeet de houten bankjes met tafeltjes niet, anders kunnen je gasten niet zitten. Ook tenten zijn onmisbaar op jullie festival bruiloft. Het geeft niet alleen sfeer, maar ook biedt het de mogelijkheid om droog te staan als het regent.

Goede muziek op je bruiloft

Muziek is ook een goede sfeermaker, dus zorg voor goede muziek. Wat voor muziek vinden jullie leuk? Houden jullie van jazz- of popmuziek? Wil je een band inhuren of een DJ? Je kunt er ook voor kiezen om een band én DJ in te huren. Een band voor wat vroeger op de avond en een DJ voor op de late avond tot in de vroege uurtjes. Zo kunnen je gasten nog even goed losgaan.

Wegwijzer bordjes

Als er tijdens jullie festival bruiloft veel te doen is, dan zijn wegwijzer bordjes wel handig. Zo kunnen mensen niet de weg kwijt raken. Bovendien is het ook iets dat echt bij een festival hoort en je dat festivalgevoel geeft. 

Uitnodigingen maken

Het liefst wil je dat al je vrienden, vriendinnen en familie op jullie festival bruiloft komen. Dat begint met leuke uitnodigingen! Een leuk idee is om uitnodigingen te maken in de stijl van een festivalticket. Dan hebben je gasten echt het gevoel dat ze naar een festival gaan. En heb je al gedacht aan polsbandjes? Deze doen ze pas af ná jullie bruiloft, dus daarna denken ze altijd nog even terug aan jullie te gekke feest. Je kunt de uitnodigingen en bandjes zelf maken, maar er zijn uiteraard ook genoeg mogelijkheden dit uit te besteden.

Is een festival bruiloft echt iets voor jullie? Dan kun je alles zelf organiseren, maar er zijn ook genoeg bureaus die dat voor jullie kunnen doen. Het belangrijkste is dat je kiest voor het type bruiloft dat bij jullie past.