Planning

Hoe belangrijk is communicatie

De organisatie

Communicatie over de organisatie van jullie bruiloft gebeurt waarschijnlijk voor het grootste gedeelte met jullie ceremoniemeester. Jullie moeten beiden een goed gevoel bij hem of haar hebben, waardoor er geen storingen ontstaan. Het is van groot belang dat deze regelaar jullie volledig respecteert en inspeelt op jullie wensen. Ook de communicatie tussen de ceremoniemeester en jullie beide families moet optimaal verlopen.Alles wat jullie zelf willen regelen moet duidelijk zijn, zodat de verschillende elementen niet door elkaar heen lopen. Ook de onderlinge afspraken met de familie en vrienden, waarvan jullie niet mogen weten omdat dit als verrassing voor het bruidspaar bedoeld is, moeten overeenstemmen met het gehele programma van wat jullie allemaal georganiseerd willen hebben.

De afronding

Hoe alles uiteindelijk zal verlopen, mag nog wel enigszins aan het toeval worden overgelaten, anders is de hele spontaniteit weg. Natuurlijk mogen er kleine dingen fout gaan of om te lachen zijn. Maar in grote lijnen moet het kloppen met hoe jullie deze bijzondere dag in gedachten hadden.

Ook is dit bijvoorbeeld het geval met de uiteindelijke trouwfoto of die van de hele groep. Welke foto jullie uitkiezen, is geheel aan jullie. Zo zijn er altijd mensen die zich ergens in willen mengen en zeggen dat zij er alleen zijn om jullie te helpen. Wanneer je de algehele organisatie overlaat aan de ceremoniemeester, blijft ook de communicatie tussen jullie en wie dan ook stabiel.