Kleding & Styling Bruidegom Personen Trouwpak

Het trouwpak

het trouwpak

Hoewel op een bruiloft vaak de meeste aandacht uitgaat naar de jurk van de bruid, is ook de outfit van de bruidegom belangrijk. Hoewel in principe alles mogelijk is, is het toch verstandig om ook hier goed over na te denken.

Passend bij de bruidegom

Bij het kopen van een trouwpak is het belangrijk dat het past bij degene die het aantrekt. Is het een persoon die nooit in pakken loopt, dan is vaak een ‘gewoon’, simpel pak al gek genoeg. Iemand die (voor zijn werk) vaak een pak draagt, zal eerder uitpakken met een driedelig trouwpak of iets geks willen kiezen. Het belangrijkste is dat hij zich er goed in voelt.

Toch is enige sturing vaak wel wenselijk. Het zou een beetje gek zijn als je als bruid in een prachtige jurk door het middenpad loopt en aan het einde staat de liefde van je leven in een afgetrapte spijkerbroek met een simpel T-shirt. Of als je als bruid voor een luchtige, zomerse look hebt gekozen en de bruidegom staat daar in een dik, zwart wollen pak met hoge hoed. Deze voorbeelden zijn misschien wel erg extreem, maar de boodschap is duidelijk: de outfit van bruid en bruidegom dienen wel enigszins op elkaar afgestemd te zijn.

Hulp inschakelen

Ook als je als bruid niet meegaat om een pak te kopen voor je aanstaande is het goed mogelijk om hier invloed op uit te oefenen. Zo kun je voorstellen om je (schoon)moeder mee te laten gaan naar de winkel en die van te voren alvast te vertellen wat je écht niet of juist wel zou willen zien.

Als de persoon die mee gaat met de bruidegom ook mee geweest is met het uitzoeken van jouw jurk, is het helemaal handig. Diegene kan mooi in de gaten houden of het wel een beetje bij elkaar past, zonder al te veel lost te laten. Geef desnoods een stukje stof mee van je jurk, om te vergelijken met het overhemd c.q. gilet wat je aanstaande aan wil trekken.

Goed op maat

Waar de keuze uiteindelijk op valt, zorg dat de kleding goed past. Het is wel de bedoeling om te genieten op je trouwdag en prettig zittende kleding scheelt een hoop stress. Het is wel mooi, zeker voor de foto’s, is als de kleding van de bruidegom aansluit bij de kleding van de bruid. Dit is niet altijd gemakkelijk te realiseren, zeker niet als je de outfit voor elkaar geheim wilt houden tot de dag zelf, maar het is zeker wel mogelijk.