Kosten trouwen De Grote Dag

Het financieren van een bruiloft

Bruiloft financieren

Het is zover! Jij en je partner gaan na vele jaren geluk trouwen. Het plannen van de speciale dag is begonnen, maar hoe gaan we dit allemaal betalen? Je kan je bruiloft tenslotte zo duur maken als je zelf wilt.

Voordat jullie al jullie plannen gaan maken is het verstandig om eerst je budget te bepalen. Een bruiloft kost gemiddeld €15.000, maar dit kan natuurlijk altijd verschillen. Stel voor jezelf een redelijk bedrag in en je bent al goed op weg.

Locatie: Heb jij of iemand in de familie een mooi huis in het buitenland of een andere mooie locatie? Met behulp van vrienden of familie kun je deze inrichten tot de perfecte plaats om je trouwfeest te vieren.

Kleding voor de bruid en bruidegom: Probeer via goeie deals een redelijk prijs te krijgen voor de droomjurk of droompak die jij wilt. Dit kan je doen door bijvoorbeeld te vergelijken. De jurken en pakken die tweedehands zijn, zijn voordeliger en hebben meestal nog een goede kwaliteit.

Huwelijksreis: Als je op huwelijksreis bent kan je natuurlijk ook op bepaalde dingen besparen. Ga niet elke dag uit eten, maar ga romantisch samen koken en maak het thuis gezellig. Wanneer je vaak naar andere plekken gaat huur dan een auto of scooter in plaats van elke dag met de taxi reizen. Dit kan een hoop geld besparen.

Stel dat de financiële middelen er niet zijn om het huwelijk te betalen, is het altijd mogelijk om geld te lenen. Dit kan in de vorm van een persoonlijke lening. Dan kies je namelijk voor zekerheid met een vaste vooraf af te spreken looptijd, rente en maandtermijn. De overige kenmerken van de persoonlijke lening zijn:

  • Gebruikelijk voor producten met beperkte levensduur
  • Vaste looptijd
  • Vaste lage rente
  • Veel zekerheid
  • Boetevrij eerder aflossen

Heb jij nog aanvullende tips? Laat het ons weten!