Trouwringen Bruidssieraden

Handgemaakte trouwringen voor je bruiloft

Zoek jij bijzondere trouwringen? Heb je al eens gedacht aan handgemaakte trouwringen? Je ringen heb je tenslotte niet alleen om je vinger op dé grote dag, maar voor de rest van je leven. Dat mag dus best een beetje bijzonder en uniek zijn. Handgemaakte trouwringen zijn super uniek, je kunt zelf aangeven wat je wensen zijn en ze passen bij iedere gelegenheid. Je kunt kiezen voor stoere, maar ook voor minimalistische ringen. Er zijn ringen met strakke lijnen, of ringen met wat meer speelse en organische vormen. 

Duurzaamheid van een handgemaakte trouwring

Handgemaakte trouwringen zijn gemaakt van duurzaam materiaal. Ze zijn gemaakt van gerecycled goud. Er zijn ook ringen die gecombineerd worden met conflictvrije diamanten. Kies voor wit goud, roségoud, geelgoud. Een wit gouden ring die handgemaakt is, lijkt een beetje op de kleur van een zilveren ring. Welke kleur handgemaakt juweel past het beste bij jou? Bij de diamanten is er ook vanalles mogelijk. Denk aan zeer fijn geslepen diamanten of andere bijzondere slijpvormen.

Laat je trouwringen maken van ‘oud goud’

Je ringen laten maken van ‘oud goud’, ook dat kan. Dat wil zeggen dat bestaande of oudere gouden sieraden opnieuw worden gebruikt. Er wordt dan een combinatie gemaakt van sieraden van bijvoorbeeld meerdere dierbaren uit jullie families. De sieraden van deze familieleden worden samengesmolten. Denk bijvoorbeeld aan een erfstuk van een familielid uit de ene familie en een erfstuk van een familielid uit de andere familie, waar een handgemaakt juweel van wordt gemaakt. Het is een mooie manier om extra symbolische waarde toe te voegen aan de ringen. Hetzelfde kan ook met diamanten.

Andere handgemaakte sieraden

Je kunt naast trouwringen ook andere sieraden erbij kiezen die handgemaakt zijn. Zo krijg je een perfecte combinatie van sieraden! Combineer je handgemaakte trouwringen met handgemaakte oorbellen, colliers of armbanden. Voor heren heb je ook bijzondere, handgemaakte manchetknopen.

Bij de meeste goudsmeden duurt het ongeveer 6 weken om de handgemaakte trouwringen te laten maken. Bestel ze dus op tijd! Zoek een goudsmit bij jou in de buurt die handgemaakte sieraden maakt. Ze kunnen daar jouw ringmaat opmeten en zullen altijd persoonlijk met je bespreken wat de opties zijn. Zo kom je tot je perfecte trouwringenset!