Muziek De Grote Dag Het trouwfeest

Gitaar muziek tijdens jouw bruiloft; 5 redenen waarom

Gitaar muziek tijdens jouw bruiloft

Ga jij binnenkort trouwen en weet je nog niet wat voor muziek je tijdens de ceremonie af wilt spelen? Dan kan akoestische gitaar muziek voor jou een goede oplossing zijn! Met akoestische muziek kun je jouw ceremonie een hoop karakter en emotionele waarde meegeven. In dit artikel geven wij jou 5 redenen om akoestische gitaarmuziek te huren voor jouw bruiloft!

1. Karakter

Met de toevoeging van akoestische gitaarmuziek krijgt een ceremonie flinke karakter-boost mee. Ten eerste kunnen stiltes met muziek opgevuld worden en speeches met akoestische muziek aangevuld. Hierdoor krijgt jouw ceremonie een soort filmisch karakter. Bovendien kun je met de artiest overleggen welke nummers jij wilt dat er gespeeld worden, waardoor de ceremonie ook nog verder gepersonaliseerd wordt. Verder geeft een lijfelijk aanwezige artiest ook veel meer karakter dan een afspeellijst die in de achtergrond wordt afgespeeld.

2. Logistiek

Een akoestische gitaaract is logistiek gezien vrij makkelijk in te plannen. De artiest neemt zelf zijn of haar instrument mee, waardoor je niet voor bijvoorbeeld een piano hoeft te zorgen. Gitaaracts bestaan bovendien meestal uit hooguit twee personen, waardoor ze weinig ruimte in de zaal innemen. Hierdoor nemen zij niet te veel plaats in en blijft de focus op jou en jouw partner.

3. Lage kosten

Wanneer je livemuziek wilt tijdens jouw ceremonie, dan is het inhuren van een gitaaract een kostenefficiënte optie. Zoals eerder genoemd bestaan gitaaracts doorgaans uit twee personen, die samen minder kosten dan bijvoorbeeld een hele band. Bovendien kunnen zij al hun spullen in één auto kwijt, waardoor je aan transportkosten ook minder kwijt bent. Tot slot is een akoestisch gitaarduo ook vrij gemakkelijk uit te versterken. Hierdoor ben je ook minder geld kwijt aan techniekkosten.

4. Meedenkende artiest

Weet jij nog niet zo goed welke nummers je wilt horen tijdens jouw ceremonie? Dan kan een artiest met jou meedenken! Een gitaaract die vaker op bruiloften speelt zal veel ervaring hebben met verschillende nummers en waarschijnlijk goede suggesties hebben welke nummers passen bij welk moment. Dit scheelt voor jou weer denkwerk dat je in andere aspecten van de ceremonie kunt steken!

5. Zelf spelen

Speel je zelf ook gitaar? Dan kan het zo zijn dat je zelf een nummer wilt spelen op je ceremonie, bijvoorbeeld als persoonlijke boodschap aan jouw partner. In dit geval is het handig als je al een gitaaract hebt ingehuurd, omdat je gebruik kunt maken van de setup die je al voor hen hebt geregeld. Zo hoef je alleen maar op hun plek te gaan staan of zitten, waarna je je vol kunt concentreren op het overbrengen van de boodschap voor jouw geliefde.

Veel succes met het plannen van je bruiloft!

Hopelijk heb je met deze tips een duidelijk beeld kunnen krijgen van de voordelen van akoestische gitaarmuziek tijdens jouw bruiloft. Dan hoef je het nu alleen nog maar te plannen! Wij wensen jou in ieder geval veel succes en plezier met het inplannen van de bruiloft en de uiteindelijke ceremonie!