Tips

Geld lenen voor je bruiloft: dit moet je weten

Geld lenen voor je bruiloft dit moet je weten

De maatregelen in ons land om de verspreiding van het coronavirus onder controle te houden, hebben ervoor gezorgd dat veel bruiloften dit jaar niet doorgingen. Voor stellen die hun trouwplannen even in de koelkast hebben gezet, is er nu wel meer tijd voor de voorbereiding op de grote dag. Zo is er bijvoorbeeld meer tijd om een geschikte locatie te vinden. En om over de financiering van de bruiloft na te denken. Hebben jullie niet voldoende spaargeld? Dan kun je ook geld lenen voor jullie bruiloft.

De gemiddelde kosten van een bruiloft

Zijn jullie al aan het zoeken naar een locatie waar jullie de bruiloft willen houden? En hebben jullie al nagedacht over de gastenlijst, en welke ringen en trouwkleding jullie willen? Een bruiloft is voor veel mensen de belangrijkste dag van hun leven, maar er hangt wel een prijskaartje aan. Bij het bepalen van het budget voor jullie bruiloft is het handig om te weten dat een bruiloft gemiddeld 15.000 euro kost. Dit kan overigens ook veel meer of minder zijn, afhankelijk van jullie persoonlijke wensen en eisen.

Lening aanvragen voor jullie bruiloft

Als jullie al een idee hebben van hoe jullie de dag invulling willen geven, kan het zijn dat je geschrokken bent van de bedragen. Maar jullie willen natuurlijk wel de bruiloft vieren zoals jullie die voor ogen hebben. Zonder al te veel concessies te moeten doen. Als jullie niet voldoende geld hebben om alles te betalen, kun je ook voor (een gedeelte van) het bedrag een lening aanvragen.

Willen jullie geld lenen voor jullie bruiloft, dan bestaat de keuze meestal uit een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Bij een persoonlijke lening gaat het om een bepaald geldbedrag dat je eenmalig ontvangt. Voordelen van dit type lening zijn de vaste rente (die momenteel ook nog eens erg laag is) en de vaste looptijd. Bij een doorlopend krediet gaat het om een lening met een kredietlimiet waarvan je geld kunt opnemen wanneer dat nodig is. Het grote voordeel van dit type lening is dat je alleen rente betaalt over het opgenomen bedrag. Ook zijn er geen extra kosten aan verbonden als jullie de lening versneld willen aflossen.

Enkele voorwaarden bij een lening voor een bruiloft

Enkele voorwaarden bij een lening voor een bruiloft

Ten eerste is het goed om in gedachten te houden dat een geldlening wordt geregistreerd bij het BKR. De geldverstrekker doet dit om te toetsen hoe jullie financiƫle situatie is. Willen jullie na de bruiloft samen een woning kopen? Een lening kan een nadelig effect hebben op het maximale bedrag dat jullie aan hypotheek kunnen krijgen.

Daarnaast is het ook belangrijk om te onthouden dat je een lening vaak voor langere tijd aangaat. Meestal hebben leningen een minimale looptijd van zes maanden, maar dit kan oplopen tot wel vijftien jaar. Hoewel jullie echt niet hoeven te gaan beknibbelen op jullie grote dag moeten jullie wel bedenken hoelang jullie bezig willen zijn met aflossen.