Huwelijkscadeaus Tips

Geld als cadeau geven bij een huwelijk

Wanneer je bij een bruiloft niet precies weet welk cadeau je wilt geven, kies je al snel voor geld. Veel bruidsparen hebben als cadeautip een envelop, want trouwen is behoorlijk duur. Maar als je geld geeft als trouwcadeau, voel je je soms een beetje flauw – het is natuurlijk ook niet erg origineel. En hoewel dit waarschijnlijk niets afdoet aan de dankbaarheid van het bruidspaar, wil iedereen eigenlijk toch ook wel graag dat zijn of haar cadeau een blijvende herinnering zal worden. Wil je geld geven bij een bruiloft, doe het dan op een originele manier zodat jouw cadeau niet vergeten wordt! Wij zetten 15 originele geldcadeautjes op een rij en vragen ons vervolgens af: hoeveel geef je eigenlijk aan het bruidspaar? Wat is het gemiddelde geldcadeau bij een bruiloft?

1. Het aardappelmannetje geeft geld als trouwcadeau

Een aardappelmannetje is zo gemaakt. Het is simpel, maar dient precies het doel dat je wilt bereiken: zo kun je op een grappige manier geld cadeau doen aan het bruidspaar. Het kost je weinig moeite en laat toch zien dat je er wat meer aandacht aan hebt besteed dan wanneer je aankomt met het zoveelste envelopje.

Aardappelmannetje

www.foreldremanualen.no

2. Bouw je droomkasteel

Een bruidspaar is over het algemeen jong en nog vol dromen voor de toekomst. Hebben zij het droombeeld van huisje-boompje-beestje, of bouwen zij een flink droomkasteel? Een emmer met schep om het kasteel te gaan bouwen is in elk geval een goede fundering!

Geld als trouwcadeau in emmer

www.mylistoflists.com

3. Geld geven in een koffertje

Je kunt zelf van wat karton een koffertje maken of er een kant en klaar bestellen. Het is sowieso een erg leuk cadeautje, zeker als het gegeven wordt aan reislustige types. Zo kun je op een super originele, grappige manier geld geven voor de bruiloft.

Geld in de reiskoffer

www.feedly.com

4. Geld in een fotolijst

Een fotolijstje is een leuk cadeau, maar net als geld niet erg origineel. De combinatie is dan wel weer erg leuk: stop in plaats van de standaard foto’s geld in de fotolijst. Het is een leuke manier om geld te geven en de fotolijst kan natuurlijk door het bruidspaar alsnog gebruikt worden voor bruiloftsfoto’s.

Geld in fotolijst

www.jokihu.de

5. Een paar tortelduifjes

Een bruidspaar wordt ook wel een paar tortelduifjes genoemd. Wat is er dan schattiger dan een ‘vogelkooitje’ met twee tortelduifjes? Het is een schattig cadeau en het geld dat als bodembedekking is gebruikt komt vast nog wel van pas…

Geld met tortelduifjes

www.welke.nl

6. Een echte geldboom

Wie droomt er niet af en toe van dat het geld aan de bomen groeit? Maak de droom werkelijkheid en geef het bruidspaar een prachtige geldboom! Misschien moet je ze wel even waarschuwen dat hij maar één keer bloeit…

geldboom

www.ehow.com

7. Geld in de woestijn

Als variatie op de geldboom is een geldcactus ook een leuk idee. Zeker wanneer je alleen muntgeld wilt geven, kun je op deze manier een bescheiden geldcadeau voor de bruiloft toch leuk maken. Het idee is eenvoudig, maar zeker de moeite waard!

Geldcactus

www.ingridshaakblog.blogspot.nl

8. Lekker knallen

Geld hoeft niet altijd in het volle zicht verpakt te worden. Een doos vol ballonnen is natuurlijk ook een leuk cadeau! Het echtpaar kan zich vervolgens thuis vermaken met het laten klappen van de ballonnen.

Ballonnen met geld als trouwcadeau

www.creatingreallyawesomefunthings.com

9. Een geldmachine

We kennen natuurlijk wel geldmachines, maar helaas komt het geld dan eigenlijk altijd van onze eigen rekening. In dit geval echter niet: geef het bruidspaar een leuk geldmachientje waar helemaal gratis geld uit komt als ze eraan trekken.

geldmachine

www.lillianvernon.com

10. Hoefijzers brengen geluk

Iedereen weet dat hoefijzers geluk brengen. Helaas brengen ze volgens het bijgeloof alleen geluk als je ze over de linkerschouder weggooit – wat je met deze hoefijzers beter niet kunt doen! Aan de andere kant zullen deze hoefijzers waarschijnlijk ook wel geluk brengen zonder ze weg te gooien…

Hoefijzers van geld

www.dg53.mycdn.me

11. Fonds voor de huwelijksreis

Trouwen is duur en een huwelijksreis vaak ook. Maak daarom een mooie spaarpot, waar iedereen die geld wil geven zijn bijdrage in kan stoppen. Zo kan het bruidspaar tegen het eind van de avond met een gerust hart vertrekken op huwelijksreis.

Huwelijksreis spaarpotje

www.something turqoise.com

12. Breek het glas in geval van nood

Dit is de perfecte spaarpot! Want wie zal het glas willen breken om bij het geld te komen? Gelukkig kun je er ook wel bij via de achterkant van de lijst. Maar vertel dat maar niet aan het bruidspaar!

In geval van nood...

www.diybastelideen.com

13. Een kleerkast vol…

Een van de eerste dingen die vaak gebeurt als een pasgetrouwd stel bij elkaar gaat wonen is discussie over de klerenkast. Hij vindt uiteraard dat zij véél te veel kleren heeft, terwijl zij vindt dat hij best eens mag gaan shoppen. Om de discussie alvast voor te zijn, kun je hen alvast voorzien van wat mooie “kleertjes”.

Klerenkast met geld

www.zelfmaakideetjes.nl

14. De trouwauto versieren

Een schattige en originele manier om geld cadeau te geven bij een huwelijk is door er wat symbolisch van te maken. Dit is bijvoorbeeld erg leuk: een kleine ’trouwauto’, waar het bruidspaar zo mee vandoor kan gaan.

Trouwauto met geld

www.dawanda.de

15. Vang de vogels

Vogels – en vooral duiven – staan vaak symbool bij bruiloften. Je kunt de bruiloft dan ook opvrolijken met mooie zelfgemaakte vogeltjes. Vooral wanneer het bruidspaar de vleugeltjes bekijkt, zullen ze hier blij van worden.

Vogeltje met vleugels van geld - juffertje.blogspot.be

Hoeveel geef je aan het bruidspaar?

Het is gênant om aan te komen met ’te weinig’ geld als cadeau, maar bijna net zo gênant om ’teveel’ te geven. Hoewel in beide gevallen het bruidspaar je vast enthousiast zal bedanken, is het toch de vraag wat een geschikt bedrag is om te geven. Dit hangt vooral af van jouw relatie met het bruidspaar. Is het een vage kennis, dan is 10-15 euro voldoende als cadeau. Is het echter een goede vriend of vriendin of een broer of zus, dan is de situatie al heel anders. Kom je dan aan met dit bedrag, dan is dat toch wel een tikje krenterig!

Er zijn geen regels of gedragscodes hiervoor, omdat het eigenlijk altijd afhangt van jouw financiële situatie (heb je meer, dan geef je meer), jouw relatie met het bruidspaar en de vraag of je daggast of avondgast bent. Gemiddeld geven daggasten ongeveer 25 euro p.p. aan het bruidspaar en geven avondgasten 15 euro p.p. Ben je echt heel dicht bij het bruidspaar, bijvoorbeeld als goede vriendin, broer of zus, dan geef je meestal een mooi cadeau in plaats van geld. Geef je toch geld, dan wordt 40-50 euro p.p gezien als een normaal bedrag. Ongeacht het bedrag en jouw relatie tot het bruidspaar, is het leuk om het geld op een originele manier cadeau te doen.