De Grote Dag Planning Praktische zaken Tips

Gastenboek bruiloft anno 2017: een originele boodschap

Originele boodschap gastenboek

Eindelijk is het zover, je stapt met de liefde van je leven, je allerbeste maatje in het huwelijksbootje. En dat mag (groots) gevierd worden. Familie en vrienden, ze moeten er op de grote dag zeker weten bij zijn. Het moet een bruiloft worden om nooit meer te vergeten. En vergeten doe je niet snel met een berg aan geweldige foto’s én met een origineel gastenboek.Letterlijk een boek waarin de gasten een boodschap zetten, dat is een beetje een antiek idee. Zo’n boek zet je ergens in een kast en dat was het dan. Het kan allemaal veel hipper. Hoe dan? Lees snel verder en doe hier alvast de nodige inspiratie op!

Build a memory

Nieuwe, mooie herinneringen maken, dat is wat jullie vanaf nu weer gaan doen. Hoe geinig is het om je gasten iets te laten schrijven op een Jenga spel. Iedereen laat op een afzonderlijk steentje een lieve, grappige of emotionele boodschap achter. Vind je het Jenga spel er wat saai uitzien? Geen groot probleem, geef het gewoon een kleurtje.

Loveseat

Met een loveseat zit je letterlijk en figuurlijk helemaal goed. Zorg ervoor dat er een houten bankje op je feestlocatie staat en laat hier je familie en vrienden een tekstje op schrijven. Een laagje lak eroverheen en je denkt iedere keer dat je in de tuin zit weer even terug aan die onvergetelijke bruiloft.

Misschien is de loveseat niet meteen de goedkoopste versie van het gastenboek, maar je hebt er in de toekomst nog echt iets aan. Als je eens goed rondkijkt, kun je waarschijnlijk wel ergens voordelig een leuk bankje op de kop tikken.

Niet kapot te krijgen

Jij weet het zeker, jullie liefde is niet kaPOT te krijgen. Symbolisch plant jij een grote pot/vaas in je feestzaal en laat deze betekenen door de aanwezigen. Gebruik markers of gebruik verschillende kleuren verf en laat bijvoorbeeld iedereen een vingerafdruk op de pot zetten met daarbij een persoonlijke noot. Het zal een vrolijke vaas worden, die goed van pas komt als je iedere week weer een bloemetje van je kersverse man krijgt.

Tortelduifjes

Een ander origineel gastenboekideetje is de vogelkooi. Alle familie en vrienden die op je huwelijksdag komen, schrijven een briefje voor het gelukkige bruidspaar en stoppen dit in een sierlijke vogelkooi. Trouw je over een tijdje, ga dan nu alvast wat rommelmarkten af of kijk eens op internet of je een retro vogelkooi vindt die in de smaak valt.

De sleutel tot een succesvol huwelijk

Een stoere variant op het standaard gastenboek is een plank van steigerhout met daarop tal van (sierlijke) haakjes genageld. Aan de haakjes hangen jouw gasten een sleutel met daaraan een labeltje. Op het labeltje schrijven ze wat volgens hen de sleutel tot een succesvol huwelijk is. De planken kun je later aan elkaar bevestigen om het vervolgens als één geheel aan de muur te hangen.

Een originele manier om je gasten wat te laten schrijven en super leuk om zo op je huwelijksdag terug te kijken. Daar komt nog eens bij dat het makkelijk en goedkoop is om te maken. Een paar planken, sleutels, labels en haakjes, meer heb je niet nodig.

Message in a bottle

Papier in de kleur die je mooi vindt (authentiek, bruin papier bijvoorbeeld), een grote fles of pot en wat lint, meer heb je niet nodig voor dit unieke gastenboek. Vraag iedereen die op jullie feest komt om een wijze les voor jullie op te schrijven. Oprollen, lintje eromheen en in de fles doen. Na alle huwelijkshectiek kunnen jullie op je gemak nog eens alle wijze lessen terug lezen. Nadat alles gelezen is, kun je de fles ergens in de kamer wegzetten.