Praktische zaken De Grote Dag Planning

Fluitend richting het altaar: 5 tips

fluitend altaar

Alle inspiratie is opgedaan, het thema bepaald, de gastenlijst samengesteld en er is gekozen voor de beste muziek. Kortom: de grootste voorbereidingen voor jouw grote dag zitten er op. Maar hoe zorg je er nou voor dat de rest van de dag volledig volgens jullie plan verloopt? Heel simpel: niet! Ga er van uit dat alles altijd anders loopt dan gepland en je last minute nog tegen problemen aanloopt. Zorg simpelweg dat je jezelf overal voor indekt en de juiste maatregelen treft. Zo weet je dat je overal op bent voorbereid en niets jullie en de gasten in de weg staat om te genieten van de perfecte bruiloft. Met deze tips bewandel je zonder stress of problemen het pad richting het altaar!

1.      Verdeel de druk

Ga er van uit dat er altijd mensen afzeggen, dus ook je fotograaf of DJ! Voorkom dat je last minute selfie sticks uit moet delen aan de gasten om het feest vast te leggen en zorg voor een back-up plan. Alles voorkomen kun je nooit, maar het geeft een hoop geruststelling als je weet dat je een alternatief achter de hand hebt. Schakel de hulp in van een ervaren weddingplanner en stel iemand uit je vriendenkring aan tot ceremoniemeester. Bedenk wel dat het uiteindelijk jullie bruiloft wordt, en niet die van je moeder, zus, beste vriend of oom. Sta open voor tips en input, maar zorg dat jullie zelf uiteindelijk de belangrijkste knopen doorhakken. Zo houd je controle over het budget en de uiteindelijke invulling en weten jullie zeker dat de grote dag aan jullie wensen voldoet.

2.      Fouten zijn menselijk

Bij de voorbereidingen van je bruiloft heb je met veel partijen te maken. Zorg dat je de verschillende afspraken noteert en alles zwart-op-wit ontvangt. Neem ruim voor de grote dag contact op met alle betrokkenen voor een extra check zodat je zeker weet dat alles is geregeld en de bestellingen juist zijn doorgekomen. Laat je ook informeren over eventuele risico’s en hoe deze worden opgelost. Bijvoorbeeld wanneer een DJ ziek is of een levering vertraging oploopt. Wordt er dan vervanging geregeld? Veel bedrijven bieden hiervoor een oplossing. Het is raadzaam om ook op dit vlak partijen te vergelijken, alvorens je een beslissing maakt met wie je in zee gaat. Zorg tot slot dat de overeenkomst door beide partijen is ondertekend en mondelinge afspraken worden vastgelegd. Zo heb je altijd een officieel document om op terug te vallen in geval van een misverstand. Tip: zorg dat je alle telefoonnummers ook meeneemt in je draaiboek of bij je draagt in je Huawei Y7 hoesje. Zo kun je op ieder moment van de dag de juiste personen bereiken.

3.      Voldoende rust

Een belangrijk aspect bij het treffen van de juiste voorbereidingen is het inlassen van rustmomentjes. Op de dag van de bruiloft wil je fris en fruitig voor de dag komen, en stress en slapeloze nachten dragen hier niet aan bij. Plan daarom op voorhand leuke uitjes of middagjes vrij en houd je hier ook écht aan. Dit kan alleen zijn, maar ook samen met je partner! In deze drukke periode is het belangrijk om samen quality time door te brengen, vooral wanneer de stress door al het geregel hoog oploopt. Ook een uurtje sporten, een gezonde maaltijd of leuk cadeau aan jezelf kunnen de nodige ontspanning bieden.

4.      Regen brengt geluk

Ook factoren waar je geen invloed op hebt, zoals het weer, kunnen flink roet in het eten gooien. Zorg daarom altijd voor een tweede draaiboek, voor noodgevallen of bij slecht weer. Stel voldoende paraplu’s, poncho’s en waterdichte hoesjes beschikbaar voor de gasten en kies bij voorbaat voor een locatie met een overdekte buitenruimte. Bovenal: onthoud dat volgens sommige tradities regen op je bruiloft geluk brengt! Tijdens een fotoshoot is het echter een stuk minder prettig. Twee dagen van te voren kun je vrijwel zeker zeggen wat het weer gaat doen en kun je zo nodig bijschakelen naar een andere locatie of maatregelen treffen voor jullie shoot. Indien nodig is het dan ook nog mogelijk om de kleding aan te passen of gasten in te lichten.

5.      Geniet!

Geniet vooral tijdens deze bijzondere dag. Alle voorbereidingen en het harde werk komen eindelijk samen, tijd om te ontspannen. Het hoeft niet allemaal perfect en loopt er iets niet zoals gepland? Denk dan maar zo: na de bruiloft kunnen jullie er hoogstwaarschijnlijk samen heel hard om lachen. De hele dag staat in het teken van de liefde en dit delen jullie met de mensen van wie jullie het meeste houden. Zorg daarom dat het een onvergetelijke dag wordt en maak je niet al te druk om details.