Trouwdecoratie Het trouwfeest Praktische zaken Themabruiloft

Fleur je bruiloft op met te gekke lampionnen!

Zowel in de zomer als in de winter gaat een bruiloft meestal door tot diep in de nacht. Natuurlijk is jouw locatie keurig verlicht, zodat je ook als het buiten donker wordt alles nog goed kunt zien. Maar… die verlichting is meestal niet erg sfeervol of gezellig. Bovendien is er op locatie vaak wel versiering aan de vloer of muren, maar zelden aan het plafond. Sla twee vliegen in één klap en fleur je bruiloft op met lampionnen: prachtige versiering voor overdag en praktisch en sfeervol als het donker wordt!

1. Versiering en verlichting boven de dansvloer

In een grote zaal is vooral het versieren van het plafond een groot probleem. Tenslotte ziet het er al snel kaal uit en hoe groter de ruimte, hoe opvallender de lege plekken. Lampions – vooral grote gekleurde lampions – vullen de leegte op en vormen een prachtige decoratie.

danszaal vol lampionnen

www.brides.com

2. Kleine gekleurde lampionnetjes

Sommige ruimtes hebben een lelijk plafond, bijvoorbeeld schoolhallen, kerkzalen en andere openbare ruimtes. Vooral als een plafond bestaat uit saaie grijze platen, kan het mooi zijn om het wat op te vrolijken. Dat kun je doen door middel van kleine gekleurde lampionnetjes, die het plafond aan het zicht onttrekken.

gekleurde lampions

www.charlottegeary.com

3. Witte lampions voor extra stijl

Denk je soms dat lampions niet passen bij een stijlvolle bruiloft? Dan zit je ernaast! Wanneer je kiest voor grote witte lampions, kunnen ze juist een prachtige toevoeging zijn. Zeker wanneer je feest gevierd wordt in een relatief donkere, grote ruimte kunnen lampions zorgen voor meer licht en sfeer.

Lampionnen in feestruimte

www.bridalguide.com

4. Versierde lampionnen

Vind je witte lampionnen stiekem toch een beetje saai, dan zijn ze heel gemakkelijk zelf nog te pimpen. Deze prachtige lampionnen zijn afgewerkt met fijne bloemetjes-stroken, zodat het geheel een wat vollere en gezelligere uitstraling krijgt.

Versierde lampionnen

Foto van Axioo photography

5. Lampionnen en pompoms

Er zijn naast lampionnen ook allerlei soorten pompoms te vinden die prachtig zijn voor het versieren van je trouwzaal. Bovendien zijn ze ook nog eens een super goedkope versiering! Een mengeling van lampionnen en pompoms geeft een volle en gezellige aanblik.

Vorlijke lampionnen op bruiloft

www.oakwoodsevents.co.uk.jpg

6. Witte lampionnen in de tuin

In de tuin is het in de regel goed om rustig aan te doen met de versieringen. Witte lampions kunnen op een smaakvolle manier wat extra versiering in de tuin brengen, terwijl toch de natuurlijke tinten de overhand houden. Ideaal als je houdt van een rustieke, landelijke bruiloft!

Witte lampionnen in tuin

www.feedproxy.google.com

7. Zelf lampionnen versieren

Vind je de bovenstaande lampionnen toch nét niet geschikt voor jouw bruiloft? Geen nood: je kunt heel gemakkelijk zelf de ideale lampion samenstellen. Ze zijn heel gemakkelijk te pimpen met stroken papier, bloemen, glitters of kleuren. Het kan ook bijzonder leuk zijn om kinderen tijdens de bruiloft lampionnen te laten versieren en ze daarna op te hangen.

Zelf lampionnen versieren

www.chickabug.com

Lampionnen zijn de ideale versiering op trouwerijen. Ze bestaan in tientallen soorten en maten en kunnen zelf naar smaak worden aangepast. In lichte ruimtes geven ze extra gezelligheid, in donkere ruimtes kunnen ze natuurlijk worden voorzien van kaarsjes of lampjes om extra licht te geven. Met deze gave lampionnen wordt jouw bruiloft sowieso een succes!