Diner Catering

Eten tijdens jullie bruiloft: wat kies je?

Het eten tijdens je bruiloft is misschien wel een van de belangrijkste onderdelen van je bruiloft. Er zijn natuurlijk talloze opties voor eten tijdens je bruiloft. Kun je niet kiezen uit al die mogelijkheden? Hieronder zetten we wat ideeën voor eten en bruiloft diner op een rijtje.

Formeel of informeel bruiloft eten?

Als je nadenkt over het eten voor tijdens je bruiloft moet je eerst voor jezelf nagaan of je een informele of formele bruiloft wilt. Tegenwoordig kan namelijk alles, maar alles hangt af van wat jij graag wilt. Wil je een gezellige, heerlijk ontspannen bruiloft? Dan hoeft het misschien wat minder chique te zijn met zilveren bestek en borden. Denk eerder aan gezellige koks die de lekkerste gerechten voor jullie bereiden. Wil je het liever wat formeler houden? Dan zijn er ook andere opties voor catering voor jullie bruiloft of trouwfeest.

BBQ tijdens je bruiloft

Een bruiloft bbq is natuurlijk lekker informeel. Een kok die achter een grote grill-installatie staat en het heerlijkste vlees of vis voor jullie klaarmaakt. Het leuke aan een bbq tijdens je trouwfeest is dat je ook nog kunt zien hoe het bereid wordt. Wat het extra gezellig maakt is als je van die lange tafels buiten in het gras neerzet. Iedereen zit lekker dicht bij elkaar en kan wat te eten halen op het moment dat men daar zin in heeft.


Bruiloft buffet

Een buffet zit een beetje tussen formeel en informeel in. Wat het informeler maakt is dat men op en neer kan wandelen om wat eten te halen. Je bent vrij in wanneer je wat wilt eten. Ook zijn het vaak minder chique gerechten. Het feit dat het vaste gerechten zijn die op een grote tafel staan maakt het dan weer wat formeler. Je kunt een bruiloft buffet prima laten komen als catering voor een informele bruiloft.


Bruiloft diner: een vast menu

Voor wanneer je het formeel wilt aanpakken kun je denken aan een vast menu voor jullie trouwfeest. Een menu wordt vaak van tevoren al aan de gasten bekend gemaakt. Je kunt kiezen voor één menu, maar je kunt ook gaan voor een keuzemenu zodat men voor twee menu’s kunt kiezen. Of neem een verrassingsmenu! Houd wel rekening met dieetwensen of allergieën van je gasten. Vraag dit dan ook van tevoren aan je gasten.
Als je een of meerdere vaste menu’s hebt kun je alvast een mooi menukaartje maken in dezelfde stijl als jullie trouwkaarten. Op tafel kun je naamkaartjes en tafelnummers in style neerzetten. Super leuk toch?

Als je na gaat denken over het eten voor jullie bruiloft, ga dan na of je een informeel of formeel bruiloft diner wilt. Voor beiden zijn er heel veel mogelijkheden en kies vooral datgene waar jullie je prettig bij voelen.