Bruid

Ergenissen tijdens de voorbereiding van de bruiloft

Alhoewel de periode voor je huwelijk staat voor dingen regelen en een berg romantiek, kunnen er ook een hoop ergernissen ontstaan. Er moet namelijk veel gedaan worden in vaak een relatief korte periode. Dit zijn de ergernissen die iedere bruid herkent!

1. Jij moet alles regelen

Zo, je partner heeft een prachtig aanzoek geregeld. Je bent enorm verrast, tot over je oren verliefd en kan niet wachten tot jullie gaan trouwen. Maar juist nu kiest je partner ervoor om met zijn benen omhoog in de stoel te gaan zitten. Hij heeft tenslotte zijn werk geleverd! Hij vindt alles goed wat jij aan hem vraagt of hij vindt dat het regelen van de locatie nog wel een paar maanden kan wachten. Pff. Mannen!

2. Veelvragende gasten

Oh nee, je hebt alles rond en enkele dagen voor de bruiloft belt je tante dat je wel rekening moet houden met de glutenallergie van je neefje. Je oma heeft al 10 keer aan je gevraagd of ze wel een plekje bij het gangpad kan krijgen bij de ceremonie én het diner zodat ze snel naar de wc kan en je moeder houdt maar niet op met vragen of je haar sluier zal dragen. Aaah! Het is jouw bruiloft, je wilt alles zelf regelen én je kan ook niet overal tegelijk aan denken?

3. De pot met geld raakt op

Je bent eindelijk tevreden over het plan dat je hebt gemaakt voor jullie huwelijk, blijkt jullie budget niet groot genoeg. Wordt niet boos en schrap niet je hele plan, maar schakel een handige vriendin in die je kan helpen kijken waar je nog kunt bezuinigen. Misschien ziet zij mogelijkheden die jij door de stapel aan werk even niet meer kunt overzien.

4. Ongevraagd advies

Toen je schoonmoeder ging trouwen had ze gouden kandelaars op tafel, dat was heel mooi dus zou jij ook moeten doen. Je vriendin liep de ceremonie binnen op een mooi nummer van Robbie Williams en dat zou ook écht bij jouw ceremonie passen. De vrienden van je toekomstige man willen de boel op stelten zetten en je vader wil je persé weggeven met speech. Naast de veelvragende gasten, is er ook nog een categorie gasten en mensen om je heen die niet veel van je vragen, maar veel van je verwachten. Heel erg vervelend.

5. Twijfels over de gastenlijst

Wel of geen collega’s? Achternichtjes ja of nee? Je buren, zijn die welkom? En de vier kinderen van je vriendin… Misschien wel het moeilijkste aan het regelen van je bruiloft is het samenstellen van de gastenlijst. Wie nodig je uit en wie niet? Maak je er in ieder geval niet te druk om. Je maakt het voor jezelf vaak moeilijker dan anderen het zullen opvatten.