Catering

Wat eet je op je trouwdag bij het diner?

Op je trouwdag moet er ook gegeten worden, maar waar kies je voor bij het diner? Ga je voor je lievelingseten? Iets makkelijks? Dit zijn verschillende keuzes die je kunt maken voor op jouw bruiloft.

A la carte menu

Mocht het budget, de catering en de locatie het toelaten dan zou je voor een a la carte menu kunnen kiezen. Je kunt hiervoor menu-kaartjes maken met steeds drie gerechten per gang. Bijvoorbeeld een soep vooraf: een vegetarische soep, een kippensoep en een tomatensoep. Of voor het hoofdgerecht: iets met vlees, iets met vis of iets vegetarisch. Zo weet je zeker dat vrijwel iedereen iets eet wat hij of zij lekker vindt. Ook een optie: laat de gasten vooraf een menu invullen. Zo kan de catering, het restaurant of degene die het diner klaarmaakt rekening houden met de inkoop en bereidingstijd.

Vastgesteld menu

Je kunt ook zelf kiezen waar het diner uit bestaat. Jullie gaan tenslotte trouwen, dus jullie kunnen kiezen. Vraag hiervoor wel de dieetwensen van je gasten in verband met allergieën of principes. Onthoud wel dat hoe groter het gezelschap is, hoe moeilijker het is om gerechten te kiezen die iedereen lust.

Walking diner

Een walking diner is een leuke toevoeging voor je bruiloft. Bij een walking diner komen serveersters of obers steeds langs met een klein hapje. Zo kan je gezelschap gezellig met elkaar blijven kletsen of rondlopen en kunnen zij steeds kleine hapjes proberen. Een echte aanrader! Het walking diner kan je op een bepaald thema of bepaalde keuken afstemmen, bijvoorbeeld Italiaans, Spaans of Indisch. Zorg er wel voor dat niet alles heel pittig is of teveel van hetzelfde ingredient is (bij Italiaans loop je weleens het gevaar dat alle hapjes met tomaat zijn), zorg voor voldoende variatie.

Buffet

Anderzijds is er met een buffet ook niets mis. Laat gasten zelf kiezen wat ze eten en stel een lekker buffet samen met verschillende soorten groenten, vlees of salades. Ook het buffet kun je in een thema kiezen. Denk bijvoorbeeld aan pizza’s, Mexicaans of juist iets chiques. Op deze manier eet iedereen wat hij of zij lust en ook hoeveel hij of zij zou willen. Ook leuk: een BBQ-buffet. Laat de gasten zelf groenten, salades en sausjes scheppen om vervolgens bij de BBQ een stuk vlees te kunnen kiezen.

Food truck

Heb je een ruim budget? Maak er dan een feestje van met een paar food trucks! Een food truck is helemaal hip en je kunt gasten zelf laten kiezen wat ze eten. Vind je het te duur voor een heel diner? Kies dan voor een truck met alleen ijs of met koffie voor bijvoorbeeld tijdens het nagerecht. Zo heb je toch de sfeer, maar niet de kosten.

Geen eten verzorgen

Je kunt er ook voor kiezen om je gasten niet te laten mee-eten. Misschien omdat je hier het budget niet voor hebt of omdat je het niet nodig vindt om dit te verzorgen voor je gasten. Communiceer dit wel vooraf duidelijk naar de gasten zodat zij niet voor verrassingen komen te staan en met een lege maag de dag doorbrengen. Mocht dit je keuze zijn, calculeer dan wel tijd in het programma waarin je gasten op hun gemak in de omgeving iets kunnen eten. Geef bijvoorbeeld op de uitnodiging of via de ceremoniemeester(s) tips door waar de gasten in de omgeving makkelijk iets kunnen eten.

Waar zou jij voor kiezen voor op je bruiloft?