Alhoewel het versturen van een trouwkaart traditioneel én romantisch is, past er op zo’n klein kaartje soms niet alle informatie die je met je gasten wilt delen. Een trouwwebsite is daarom de uitkomst om je gasten te vertellen over het hoe, wat en waarom van je huwelijk. Wat zet je op zo’n website en hoe maak je er één aan?
Verwijs naar de website
Allereerst is het heel erg belangrijk om op de trouwkaart of op een briefje bij de kaart een vermelding te doen van de website. Je kunt de website wel aanmaken maar als je de link niet vermeldt en je iedereen apart dient te vertellen over de website, had je de site net zo goed niet kunnen maken. Vergeet dat in ieder geval niet. Een website leg je vast via een hostingbedrijf. Je kunt er voor kiezen om bijvoorbeeld de volgende URL’s te gebruiken: www.bruiloftdevries.nl, www.daanensophie.nl, www.daanensophiegaantrouwen.nl, www.bruiloftvanjansenendevries.nl. Wees creatief!
Wat vermeld je op de website?
Dat is afhankelijk van hoe publiekelijk je de pagina maakt. Met verschillende tools is het mogelijk de website te beveiligen met een wachtwoord. Het wachtwoord deel je op de trouwkaart of op een aparte bijlage, zodat je zeker weet dat de inhoud alleen gezien kan worden door de genodigden. Heel handig wanneer je niet zit te wachten op een stel partycrashers. Op de pagina kun je de volgende gegevens delen:
- Praktische informatie;
- Trouwdatum;
- Tijd voor de daggasten en/of avondgasten;
- Locatie(s);
- Dresscode en inspiratie;
- Ceremoniemeester(s);
- Contactgegevens
- Verwijzing voor verzoekjes;
- Cadeautips;
- Een blog over jullie road to marriage.
Praktische informatie
Onder praktische informatie zou je de gegevens van de locatie kunnen delen, hoe gasten daar kunnen komen en hoelaat ze verwacht worden. De echte techneuten maken een aparte pagina voor de daggasten en een aparte pagina voor avondgasten, maar je kunt het prima combineren op één pagina. Zolang op de kaart of op de website maar duidelijk is wat voor gast iemand is.
Dresscode en inspiratie
Vind je het heel belangrijk dat iedereen zich aan de dresscode houdt? Maak dan een moodboard met behulp van Pinterest. Deel deze inspiratie en geef tips over hoe de gasten zich kunnen kleden. Houd in je achterhoofd dat iedereen vrij is om te bepalen of ze met de dresscode mee willen doen, maar geef wel aan dat je het heel erg zou waarderen. Ben je echt heel ‘streng’ op het kledingbeleid? Geef dan absolute ‘no go’s‘ aan.
Ceremoniemeester(s)
Wellicht hebben vrienden verzoekjes, bijvoorbeeld dat ze een diashow willen laten zien met gekke foto’s, een verhaal willen vertellen of jullie op een andere manier willen verrassen. Daarvoor zijn de ceremoniemeesters. Vermeld hun contactgegevens op de website en maak hen aanspreekpunt voor de hele dag.
Cadeautips
Het voelt misschien onbeleefd, maar praktisch is het wel: het delen van cadeautips. Misschien wil je graag geld hebben of heb je juist dingen voor in huis die je nodig hebt, maak een lijstje met cadeautips. Je kunt dit doen door tools te gebruiken waarin gasten kunnen afstrepen wat ze geven (praktisch voor de gevers, niet zo leuk voor jou) of je kunt gewoon een algemene lijst opstellen. Ben je heel erg kieskeurig? Vraag dan cadeaubonnen, zo kun je zelf producten naar keuze aanschaffen. Het vragen van specifieke producten duwt gasten in een bepaalde richting, afhankelijk van je kennissenkring dien je te overwegen of dit passend is of niet.
Een blog
Tenslotte is het leuk om voor je gasten een blog bij te houden over hoe je de voorbereidingen in gang zet voor jullie huwelijk. Ontzettend leuk voor de gasten om te volgen en ook leuk voor jezelf om later terug te lezen.