Het trouwfeest

Een trouwfeest voor een geregistreerd partnerschap

Naast trouwen, kan je tegenwoordig ook een geregistreerd partnerschap afsluiten met je geliefde. Veel verschil is er niet met trouwen, maar vaak kiezen stellen ervoor om geregistreerd partners te worden om praktische redenen. Bijvoorbeeld voor het kopen van een huis of bij het krijgen van kinderen. Trouwen kan altijd nodig! Toch mag een geregistreerd partnerschap ook gevierd worden.

Wat kan je doen? Richt je geregistreerd partnerschap in alsof het een trouwdag is! Nodig je vrienden uit, maak een mini ceremonie of geef een groot diner. Ook een feest ’s avonds is een ontzettend leuke activiteit om jullie partnerschap te vieren. Het is natuurlijk niet verplicht om je partnerschap te vieren, maar wel heel erg leuk.

Foto’s maken tijdens geregistreerd partnerschap

Jullie dag mag je vast laten leggen! Kleed je mooi aan, regel een fotograaf of iemand in je omgeving die mooie foto’s kan maken. Kies een leuke locatie, bijvoorbeeld in een park bij je huis, een mooie plek in de stad bij het gemeentehuis, noem maar op! Er zijn genoeg mooie plekken. Wil je de foto’s niet op jullie dag laten maken? Regel dan een loveshoot op een mooie locatie. Zo laat je je als stel mooi en romantisch vastleggen als herinnering voor later.

Aanwezigen bij de plechtigheid van een geregistreerd partnerschap

Het is niet gebruikelijk dat je aanwezigen hebt bij het tekenen van het document van jullie geregistreerd partnerschap. Vraag bij het maken van de afspraak naar de mogelijkheden bij jullie gemeente. Mogen je ouders of beste vrienden er bij blijven? Wat zijn de opties? Als je geen gasten aanwezig mag hebben bij het tekenen, is het een leuk idee om te gaan lunchen, high tea-en of diner voor of na de ceremonie. Wellicht kan je bij een restaurant een aparte ruimte reserveren om te eten, zodat jullie toch een intiem moment samen hebben. Het zou kunnen dat één van je gasten een speech wil houden, in een vol restaurant zou dat ongemakkelijk kunnen zijn. In een aparte ruimte of hoek van een restaurant, is dat iets meer intiem.

Vier je geregistreerd partnerschap zoals jij het wilt

Uitpakken hoeft niet op deze dag. Wellicht zie jij het registeren alleen als iets wat je moet doen uit praktische overwegingen. Misschien wil je liever registeren, zodat je juist niet hoeft te trouwen. Houd daar dan ook zeker aan vast. Vier de dag zoals jij wilt of juist helemaal niet. Blijf dichtbij jezelf, volg je hart en maak beslissingen waarbij jij je goed voelt.