De Grote Dag

Een thema kiezen voor de bruiloft

Een thema voor je bruiloft is ontzettend leuk. Niet alleen de dag zelf ziet er geweldig uit, ook de foto’s zullen een prachtige herinnering vormen in een sfeer. Een thema kiezen voor je bruiloft kan ook ontzettend lastig zijn. Hoe vind je alles wat bij dit thema past en nog erger: hoe zorg je er voor dat je gasten zich ook aan dit thema kleden voor de bruiloft?

Een thema doorvoeren

Je kunt heel ver gaan in het doorvoeren van een thema. Bijvoorbeeld door alles op elkaar af te stemmen. Van trouwkaarten tot -accessoires en van je schoenen tot alle decoratie voor de trouwdag. Je kunt het thema ook subtiel terug laten komen. Denk bijvoorbeeld aan een ‘boerse’ bruiloft op een boerderij met veel jute in de details. Hoever je het thema laat terugkomen, dat is aan jouw.

Je gasten informeren over het thema

Je gasten vertel je door middel van de trouwkaart over het thema. Vermeld hierin duidelijk hoe je het graag zou willen zien, maar ook waarom. Er zijn gasten die het niet lezen, het niet serieus nemen of het vergeten. Het is daarom belangrijk om je gasten ook nog even mondeling toe te lichten dat je echt graag wilt dat de gasten zich binnen het thema kleden. Wat je misschien niet prettig vind, is van je gasten verwachten dat ze kosten maken om ze in thema aanwezig zijn op de trouwdag. Help je gasten dan ook met het vinden van een geschikte outfit of accessoire in de huidige kledingcollectie van je gasten. Ook helpt het om niet te ultravagant te zijn in je thema, kies iets wat veel mensen al in huis hebben of waar ze gemakkelijk aan kunnen komen.

Accessoires en aankleding voor je trouwdag vinden

Thema gekozen? Tijd om te shoppen! Je vindt diverse webshops vol met prachtige accessoires en aankleding voor de trouwdag. Ook in de winkelstraat kun je goed slagen. Probeer je ogen open te houden niet te veel te focussen op het woord ’trouwen’. Niet alleen betaal je vaak dan nog eens extra, ook kan het zijn dat je mooie decoratie misloopt omdat je niet zoekt op ‘gewone’ websites. Genoeg keuze dus! Wat wil je nog meer? Decoratie die je in je thema kunt kiezen zijn kandelaars, ballonnen, de caketopper, slingers, een decoratie in je haar of bij je trouwjurk, een subtiel kleuraccent in je accessoires. Genoeg ruimte en keuze dus om je trouwdag helemaal compleet te maken!