Diner

Een tafelschikking maken

Tijdens de dag van de bruiloft, is er vaak een moment dat je met z’n allen aan tafel gaat. Wellicht heb je de luxe om met z’n allen aan een grote tafel plaats te nemen, misschien is de zaal verdeeld in meerdere kleine tafels. Je hebt dan te maken met een tafelschikking. Hoe je dat aanpakt, dat lees je in dit artikel.

Wie met wie aan tafel?

Wellicht heb je al door dat tante X niet met oma Y aan tafel kan. Of je wilt vriendengroep A niet bij vriendengroep B in de buurt hebben om wat voor reden dan ook. Pak een groot papier en teken daar de zaal uit waar je gaat eten. Teken de tafels en stoelen zodat duidelijk is hoeveel mensen er aan één tafel kunnen. Schrijf alle namen op van iedereen die bij het diner aanwezig is op een ander vel en knip deze namen uit. Nu kan je gaan schuiven! Geef vriendengroepen dezelfde kleur, zodat je weet wie er bij elkaar hoort en begin met complete groepen. Wil je juist mixen en matchen? Dat kan natuurlijk ook!

Mooie naamkaartjes maken

Zodra je de namen definitief hebt, kun je mooie naamkaartjes maken. Schrijf ze op een stuk karton, op een kurk, op een knijper, servet, noem maar op! Je kunt de namen overal op kwijt1! Ook leuk: maak een mooie overzichtskaart waarop staat waar iedereen mag gaan zitten. Zo hoeft niemand naar zijn of haar eigen naam te zoeken en is het vanaf het begin duidelijk welke zitplaats waar is. Handig: als de ceremoniemeester weet waar iedereen zit, kan hij of zij bij de opening van het diner de gasten de plek wijzen, zodat niemand lang hoeft te zoeken naar een stoel. Zo verloop het moment van een plek zoeken soepel voor alle gasten.

Tafelnummers met een bijzondere betekenis

Wie zegt dat je moet gaan nummer van 1 tot … 10? Misschien zijn er mooi getallen in jullie relatie die jullie mooi kunnen gebruiken voor de tafelschikking. Denk bijvoorbeeld aan ‘2014’ omdat jullie elkaar in 2014 hebben ontmoet, 66 voor de leeftijd die jullie samen zijn, 5 omdat jullie op 5 april jullie eerste date hadden, 11 voor het aantal maanden dat jullie verloofd zijn geweest en noem maar op! Voor iedere tafel is er iets leuks te vinden! Ook leuk: vertel aan je gasten waarom je voor deze nummers hebt gekozen en of de gasten misschien wel gekoppeld zijn aan een nummer voor een bepaalde reden.