Het trouwfeest

Een romantische bruiloft in de winter

Nu de dagen kouder en donkerder worden, kun jij daar als bruid gebruik van maken door een winterbruiloft te organiseren. Een romantisch samenzijn met je dierbare vrienden en familie om jullie liefde te vieren. Een bruiloft in de winter gaat er net iets anders aan toe dan een bruiloft in de zomer. Dit zijn dingen waar je op kan letten bij het organiseren van een winterse bruiloft:

Kleed jezelf warm genoeg aan

Om jezelf wat warmer te kleden op de trouwdag, zou je kunnen kiezen voor een trouwjurk met lange mouwen. Wellicht ligt hier niet je voorkeur, in dat geval zou je kunnen kiezen voor een jurk met een jasje, stola of vestje. Tijdens warme momenten, bijvoorbeeld tijdens de ceremonie, het feest of diner doe je het jasje uit, maar tussendoor kun je je warmer kleden. Andere tips om geen kou te vatten: zorg voor warme (of dichte) schoenen. Bijvoorbeeld sneakers of laarsjes. Anders zou je kunnen kiezen voor warmere lingerie, zodat je er tip en top uitziet van buiten, maar je onder je kleding warm gekleed bent.

Zorg voor warmte voor je gasten

Wil je in de winter buiten de ceremonie houden? Of zijn er andere momenten dat je buiten bent met de gasten? Zorg dan dat de gasten zich buiten kunnen opwarmen. Denk aan warmtelampen, kleedjes op kruiken. Warmtelampen kun je bij diverse bedrijven huren en kunnen voor ontzettend veel sfeer zorgen. Kleedjes zijn ook ontzettend gezellig en hebben een warme uitstraling. Net als kruiken: kies voor kleedjes en kruiken in de kleuren van jullie bruiloft om toch voor één geheel te zorgen.

Vier het feest binnen

Wanneer je op zoek gaat naar een locatie om te trouwen in de winter, is het belangrijk dat de locatie er niet alleen mooi uitziet, maar ook warm genoeg is in de winter. Kijk of vraag dus naar ervaringen van andere bruiden die in dezelfde periode als jij (of later) gaan trouwen op de locatie die je hebt gekozen. Hoe later het in het jaar wordt, hoe kouder. Vraag ook bij de locatie of het nodig is om warmtelampen te huren, of de locatie deze voorzieningen biedt en welke onderdelen van de trouwdag je daar kan vieren.

Zorg voor sfeervolle aankleding

Tenslotte is het natuurlijk tijd om de trouwdag aan te kleden met sfeervolle decoratie. Trouw je rondom kerst? Kleed dan de locatie aan met kerstbomen, kaarsjes en kerstballen. Trouw je eerder in het seizoen, bijvoorbeeld in de herfst? Kies dan voor pompoenen. Hoe meer decoratie passend bij het seizoen en de locatie, hoe sfeervoller jouw winterse bruiloft zal zijn.