Entertainment

Een Photobooth op je trouwdag: huren of zelf maken?

Ontzettend leuk: een photobooth op je huwelijk. Je kunt het voor je zien als een hokje waarin je gasten foto’s kunnen maken, maar ook een groot doek met prop’s. Een photobooth levert vaak hilarische foto’s op, ontzettend leuk voor later! Je kunt een photobooth huren, maar je kunt er ook een zelf maken. In dit artikel delen we de verschillen.

Een photobooth huren

Er zijn diverse partijen die photobooths verhuren voor bruiloften. Dit is van de meest fancy kasten, tot een fotograaf die foto’s maakt tegen een groot scherm. Bedenk voor jezelf of je het zelf de moeite waard vindt. Vaak kunnen de kosten voor een photobooth huren al oplopen tot € 1000,-. We kunnen ons voorstellen dat het zonde is van de investering wanneer je vrienden er nauwelijks gebruik van gaan maken. Orienteer je goed op de kosten en de mogelijkheden die hierbij kunnen kijken. Denk hierbij aan hoelang je de photobooth kunt gebruiken, hoeveel foto’s je er mee kunt afdrukken, of je ook video’s kunt maken, of de achtergrond of rand van de foto gepersonaliseerd kan worden met bijvoorbeeld jullie namen. Soms is het ook zo dat er iemand van de verhuur meekomt om de photobooth te begeleiden. Ontzettend handig, want dan weet je zeker dat de foto’s de hele avond door goed gemaakt worden. Informeer goed naar prijzen en mogelijkheden.

Een photobooth zelf maken

Een photobooth maak je ook gemakkelijk zelf. Je hebt hiervoor slechts een paar dingen nodig: je kunt in diverse winkels props kopen. Denk bijvoorbeeld aan stokjes met brilletjes, monden, snorren of gekke teksten. Deze props kun je ook zelf maken. Je gebruik hier gewoon gekleurd papier voor en een paar lange en stevige satéprikkers. Deze prikkers koop je vaak bij bijvoorbeeld Makro. Je kunt foto’s maken met wegwerpcamera’s. Zorg ervoor dat er genoeg wegwerpcamera’s zijn, het is natuurlijk zonde wanneer een rolletje vol zit. Je vrienden kunnen zelf foto’s maken, maar let er op dat er in een aangeschoten bui geen rolletje doorheen gaat met slechts één vriend in beeld.

Bijzondere photobooths

Tenslotte zijn er photobooths die je kunt huren voor je bruiloft die net wat unieker zijn dan een grote kast: je kunt namelijk photobooths huren in de vorm van een Volkswagen-busje! Ontzettend gaaf en past goed bij een bruiloft in een thema rondom hippie’s, boho of Ibiza. Een andere vorm van een photobooth is door een grote lijst in een mooie kleur te spuiten. Voor een mooie muur zet je de lijst neer en je laat je gasten door de lijst foto’s maken. Je kunt de muur zelf ook versieren: denk aan een mooi doek of versier de hele muur met bloemen. Maak van te voren wel een aantal testfoto’s om te zien of de uitstraling die je in gedachten had ook zo overkomt.