De Grote Dag Het trouwfeest

Een meerdaagse bruiloft

Waarom één dag feesten als je ook een weekend je huwelijk kunt vieren? Een meerdaagse bruiloft bied je de kans om groter uit te pakken, meer gasten uit te nodigen en langer te genieten. In dit artikel lees je alles over een weekendbruiloft.

Hoeveel dagen?

Dat maak je zelf uit! Er is geen goed of fout, wel dien je rekening te houden met de vrije dagen van je gasten en je gasten de gelegenheid te geven dat zij, indien gewenst, eerder kunnen vertrekken of later kunnen instappen. Een meerdaagse bruiloft is leuk voor twee dagen. Zo kun je bijvoorbeeld op de eerste dag trouwen, ’s avonds feesten en de volgende ochtend met het hele gezelschap ontbijten.

Om vrijheid te creëren kun je ervoor kiezen om met de familie de dag voor de bruiloft nog samen te zijn of de middag na de bruiloft een afrondend feestje te geven voor collega’s en andere kennissen die je liever niet bij de ceremonie of andere momenten van het huwelijk wilt hebben.

Meerdaags huwelijk in het buitenland

Wanneer je in het buitenland trouwt, is een meerdaags huwelijk een echte aanrader.  Je gasten komen helemaal voor jullie naar de locatie in het buitenland en daar mag best een lang feestje tegenover staan. Gasten kunnen er natuurlijk zelf ook voor kiezen om een vakantie vast te plakken voor of na het huwelijk. Ze zijn tenslotte nu toch op deze locatie!

Belangrijk is wel om duidelijkheid te creëren over de kosten naar je gasten toe. Betalen ze zelf een overnachting? Regel jij dit? Wil je in hetzelfde hotel slapen als je gasten of hebben jullie liever een suite ergens anders? Hebben jullie anders een mooie grote locatie waar je met het hele gezelschap kunt zijn? Bruiloftsgasten weten graag waar ze aan toe zijn, dus vertel ze goed waar ze slapen, wat ze moeten meenemen en wat de bijkomende kosten zijn.

Twee dagen, twee thema’s?

Kun je niet kiezen tussen twee thema’s? Dan doe je ze gewoon allebei! Wellicht heeft je partner een hele andere cultuur of achtergrond dan jij, dan zou je kunnen kiezen voor een feest in zijn of haar stijl en een feest dat past bij jouw achtergrond of cultuur. Op deze manier leert je (schoon)familie kennis maken met een andere stijl en kun je vrienden kennis laten maken met jullie gebruiken.

Let er wel op dat je gasten niet verplicht om een complete outfit voor dag 1 en één voor dag 2 te regelen. De gast moet zelf kunnen kiezen welke stijl bij hem of haar past. De gast mag natuurlijk wel uitpakken met outfits, maar verwacht niet dat de gast op maandag in donkerblauw komt en op dinsdag in een witte outfit.

Er zijn genoeg redenen om een meerdaags huwelijk te vieren. Of dit nu te maken heeft met het spreiden van gasten, het scheiden van culturen of omdat je het zelf gewoon heel leuk vindt… Als het je ding is, gewoon doen!