Trouwjurken

Een korte of lange trouwjurk?

Wie denkt aan een trouwjurk, denkt waarschijnlijk aan een prinsessengewaad, een lange jurk die om je heen zwiert en misschien wel achter je aan sleept. Deze jurken zijn ontzettend mooi, maar misschien gaat jouw voorkeur wel uit naar een korte trouwjurk. In dit artikel lees je de voor- en nadelen van korte en lange trouwjurken.

Een lange trouwjurk: voordelen en nadelen

Een lange trouwjurk zie je misschien vaker terugkomen in inspiratiegidsen voor de trouwdag. De jurk heeft diverse voordelen, welk model je ook kiest. Bij een lange trouwjurk maakt het namelijk niet zoveel uit welke schoenen je eronder draagt: waarschijnlijk zijn de schoenen nauwelijks zichtbaar. Ga jij dus liever voor een comfortabele schoen? Dan is een lange trouwjurk de ultieme dekmantel. Ook is een lange jurk perfect wanneer jij je niet helemaal zeker voelt over je benen. Niemand die het ziet en jij ziet er geweldig uit!

Een nadeel van een lange jurk is dat de jurk een enorm gevaarte is. Even naar de wc gaan is er niet meer bij, er moet minstens één iemand mee die je jurk vasthoudt. Een ander nadeel is dat de jurk in de loop van de dag zwaar aan kan voelen, het warm is wanneer je trouwt op een zonnige dag en dat de onderkant gedurende de dag vies kan worden door het lopen.

Een korte trouwjurk: voordelen en nadelen

Een korte jurk is misschien wat minder uitbundig, maar niet minder romantisch. Kies voor een korte jurk om jouw figuur goed te laten uitkomen en om er vlot uitzien. Het is onzin dat een korte trouwjurk alleen geschikt is voor een kleine of simpele bruiloft. Ook met een korte jurk zie jij er fantastisch uit.

Een korte jurk brengt je in de gelegenheid om de dag door te brengen op killerheels. Wellicht houd je dit niet de hele trouwdag vol, ’s avonds wissel je van look door je schoenen om te ruilen voor een paar All Stars. Door je korte jurkje zie je er met All Stars vlot uit en kun je de hele avond door. De look maak je helemaal af met een spijkerjasje. Je bent hierdoor wat stoerder gekleed, maar je kunt wel lekker je gang gaan op je trouwdag.

Een ander voordeel van een korte trouwjurk is de kosten. Er wordt voor een korte jurk natuurlijk minder stof gebruikt dan voor een lange, dus dit is een fijn voordeel wanneer je kijkt naar het kostenplaatje.