Styling

Welke kleuren kies je voor een bruiloft?

Vaak krijg je bij huwelijksuitnodigingen de vraag of je in een bepaalde kleur wilt komen omdat er een thema is. Is dit iets wat je aanspreekt? Kies dan jouw favoriete kleuren en zorg ervoor dat de bruiloft helemaal à la jouw kleur is! 

Kleuren kiezen voor jullie bruiloft

Gewoon een kleur kiezen is natuurlijk een mogelijkheid om mee te beginnen! Welke kleuren voor jullie bruiloft vinden jullie mooi? Hou je van sprekende kleuren zoals rood, oranje en paars, of hou je meer van de zachtere pasteltinten zoals lichtroze, babyblauw of mintgroen? Het is natuurlijk wel de bedoeling dat jullie kleuren kiezen voor jullie bruiloft die jullie allebei mooi vinden. Je kunt ook kijken naar jullie trouwlocatie, welke kleuraccenten zie je daar? Stel dat je daar paarse accenten hebt, dan is het wel zo mooi om een kleur te kiezen die bij de locatie past. Ook zijn er op internet genoeg mooie plaatjes te vinden, dus ga ook eens samen een avondje plaatjes kijken op de bank! 

Kleurenschema om een kleur te kiezen 

Jullie hebben gekozen voor groen, maar welke kleur groen wordt dat dan? Dit is vaak een lastige vraag, want er zijn zo veel verschillende groentinten! Daarvoor is het handig om een kleurenschema erbij te pakken. In een kleurenschema staan alle groentinten naast elkaar, van heel lichtgroen tot donkergroen. Ook heb je verschillende kleurenschema’s binnen de groentinten, zoals mosgroen, legergroen of mintgroen. Als je jouw perfecte kleur hebt gevonden heb je ook kleurenschema’s met de kleuren die bij elkaar horen en met elkaar gecombineerd kunnen worden. Zoek dan een kleurenschema met jullie kleur erin! Op internet vind je er een heleboel. 

Kies een kleur aan de hand van thema’s 

Wat ook helemaal hot is, is een thema voor de bruiloft. Hoe leuk is het als jullie bruiloft bijvoorbeeld helemaal in winterse sferen is? Zie je het al voor je? Vaak is het ook nog makkelijker om dan een kleur voor jullie bruilfof te kiezen aan de hand van een thema. Bedenk een origineel thema voor jullie bruiloft en kies je kleur! Hieronder een paar voorbeelden van thema’s met passende kleuren: 

Summer feeling
Lichtroze, babyblauw, lila, zandkleur of juist felle kleuren

Purple & peach
Oud roze, lila of paars en crème

English garden
Geel, roze, paars, rood en groen 

Lavendel
Paars, wit en groen

Herfstbruiloft
Oranje, rood, bruin en goudtinten

Stijl van jullie trouwfeest 

Ook iets om rekening te houden met het kiezen van een kleur voor jullie huwelijk is de stijl. Welke stijl vind je mooi? Hou je van romantisch, stijlvol, spetterend of strak en niet teveel tierelantijnen? Houd dat ook in je achterhoofd bij het kiezen van een kleur voor jullie bruiloft. Houden jullie van hip? Ga dan voor fellere kleuren zoals roze en oranje, lekker vrolijk en apart. Voor een romantische bruiloft kun je beter kiezen voor lichtroze en groen.  

Eindelijk een kleur uitgezocht? Zorg ervoor dat deze kleuren terugkomen in bijvoorbeeld de uitnodigingen, bruidsboeket, kleding en decoratie.