De Grote Dag

Een kleine bruiloft vieren

Wellicht vind je trouwen belangrijk om te regelen voor de wet, vind je het fijn om jullie liefde te bezegelen, maar vind je het geven van een groot feest niet nodig. Ook om financiële redenen is het soms niet mogelijk om een grote bruiloft te vieren. Dit zijn tips om van je bruiloft een klein intiem feest te maken.

Wees kritisch op de gastenlijst

Een klein feest typeert zich door een kleine gastenlijst. Wees dus kritisch op wie je uitnodigt voor jullie trouwdag. Begin bij de kern: horen je ouders daarbij? Welke familieleden nog meer? Je beste vrienden, je collega’s en kennissen die je eens per jaar ziet? Maak een lijst en ga schrappen. Je kunt alle kanten op met jouw gastenlijst! Jij bent de baas.

Regel alles zelf

Alles en iedereen die je inhuurt, kost geld. Zelf doen is vaak goedkoper! Denk bijvoorbeeld aan catering. Wellicht heb je een nichtje of buurmeisje die de avond als serveerster zou willen werken. Drankjes kan je inkopen bij supermarkten of groothandels. Investeer in mooie (plastic?) glazen en laat de serveersters de drankjes mooi presenteren. Zo lijkt het geheel een stuk chiquer, terwijl je zelf bespaart op de kosten. Denk ook aan een locatie: ken je iemand met een boerderij? Een grote tuin? Of een vereniging in de buurt? Wees creatief!

Vier het feest niet de hele dag

Een feest van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat kan heel duur zijn. Je kan er ook voor kiezen om alleen ’s avonds een feest te vieren. Bijvoorbeeld door iedereen rond 18u uit te nodigen voor een diner en daarna elkaar het ja-woord te geven. Een zomeravondbruiloft? Hoe romantisch is dat! Daarna vier je samen een groot feest. Overdag heb je de tijd om jezelf in alle rust klaar te maken en foto’s te maken zonder je gasten ondertussen te vermaken. Ook daarmee bespaar je weer op de kosten!

Doe online inkopen

Online inkopen kan een stuk voordeliger zijn dan in een winkel. Denk bijvoorbeeld aan je trouwjurk online kopen of juist alle decoratie. Doe goed onderzoek naar of webwinkels betrouwbaar zijn. Dit doe je door te kijken naar ervaringen van anderen en door met gezond verstand een webshop te beoordelen. Ook AliExpress kan bij een kleine bruiloft een uitkomst zijn: denk aan AliExpress bij het aanschaffen van ballonnen, lantaarns maar ook trouwjurken en andere decoratie om van jullie dag een klein (groot) feest te maken.