Tips

Een coronaproof bruiloft?

Ga jij binnenkort trouwen? Maar ja, we moeten natuurlijk nog steeds 1,5 meter afstand houden van elkaar, dus hoe kun je je bruiloft coronaproof maken? Hieronder geven we tips.

Dit jaar of volgend jaar een feest?

Het is een beetje een vreemd, zo’n bruiloft tijdens corona,  nu iedereen 1,5 meter afstand van elkaar moet houden. Ook evenementen kunnen alleen doorgaan met minder dan 30 mensen. Geef je dit jaar een knalfeest of doe je dat volgend jaar als alles weer normaal is? Als jullie veel vrienden en vriendinnen hebben kun je er dit jaar voor kiezen om je bruiloft nu in kleine kring te vieren met alleen je dierbaren. Volgend jaar zou je het dan groots aan kunnen pakken en een goed knalfeest geven. 

Regel je bruiloft tijdens corona

In deze tijd moet je op alles goed voorbereid zijn aangezien iedereen de afstand van elkaar moet houden. Neem allereerst contact op met de trouwlocatie en de gemeente om te vragen naar de mogelijkheden voor je huwelijk tijdens corona. Is er bijvoorbeeld genoeg ruimte voor de ceremonieplek? Vraag of ze de maten op kunnen meten zodat iedereen genoeg ruimte heeft. De trouwambtenaar heeft genoeg plek nodig, gasten moeten goed kunnen zitten en alle stoelen moeten daarvoor op 1,5 meter van elkaar worden klaargezet. Houd er ook rekening dat als er muzikanten komen, zij ook op 1,5 meter van elkaar moeten zitten. Je hebt dus best wel wat ruimte nodig! Belangrijk is dus dat de locatie waar je trouwt groot genoeg is. 

Livestream van je corona huwelijk 

Helaas zal het niet voor iedereen mogelijk zijn om te komen, zeker als je je bruiloft nu alleen met gezins- en familieleden viert. Het kan dan heel leuk zijn om te zorgen voor een livestream zodat al je vrienden en vriendinnen mee kunnen kijken. Als je het echt professioneel wilt aanpakken kun je zelfs een cameraman laten komen die mooie beelden schiet. 

Receptie en diner tijdens je corona bruiloft 

De receptie of borrel na de ceremonie zal ook even een uitdaging, maar niet onmogelijk! Jullie zullen tenslotte moeten proosten op afstand. Sowieso is het het meest gemakelijk als iedereen een eigen glas kan pakken. Vraag bij de locatie of er een bar is die breed genoeg is zodat de afstand goed in acht genomen kan worden. Wat ook leuk is, is een badkuip of bakken vol met ijs waar je flesjes drank in doet. Zo kan iedereen een eigen flesje eruit pakken! Ook is het handig als drankjes en hapjes al klaarstaan en als ieder gezin een eigen statafel heeft met een eigen hapjesplank. Helemaal coronaproof! Voor wat betreft het diner is er al een concept-protocol ingediend bij de Koninklijke Horeca Nederland: ieder gezin een eigen tafel, met een uitgiftetavel waar gasten zelf een bord vanaf pakken.

Het gastenboek 

Vraag of je gasten eigen pen meenemen zodat ze na afloop iets in het gastenboek kunnen schrijven, of laat ze alvast een boodschap meenemen vanuit huis. Een ander leuk idee is dat je gasten een Jenga blokje mee naar huis geeft zodat ze er thuis iets leuks op kunnen schrijven. Later kun je iets creëren van alle Jenga blokjes. 

Een bruiloft in coronatijd is gek, maar ook wel bijzonder tegelijk. Je bruiloft is sowieso een dag die je nooit meer zal vergeten, maar nu je gaat trouwen tijdens corona al helemaal! Zorg ervoor dat je optimaal voorbereid bent voor een coronaproof bruiloft!