Geen categorie

Een budget bruiloft vieren

Trouwen is mooi, romantisch en kan behoorlijk wat geld kosten. Dat is niet voor iedereen weggelegd. Misschien heb je het budget niet of je wilt gewoon niet al teveel geld uitgeven aan jullie huwelijk. Jullie geven je geld misschien liever uit aan jullie nieuwe woning, een huwelijksreis of gebruiken je inkomen om iedere maand helemaal rond te kunnen komen. Dit zijn tips om een budget bruiloft te organiseren.

  • Tip 1: Een goedkope trouwjurk vinden
  • Een trouwjurk is een grote investering voor de trouwdag. Enerzijds wil je er zo mooi mogelijk uitzien voor jullie grote dag, anderzijds draag je de jurk waarschijnlijk maar één keer. Er zijn talloze vrouwen getrouwd voordat jij dat deed, dus er is een kans dat iemand haar prachtige trouwjurk wegdoet voor een goedkopere prijs dan in de winkel. Ga kijken op Marktplaats, in outlets, bij vriendinnen, nichtjes, Facebook-groepen. Je kunt ook trouwjurken huren! Bedenk goed wat je wensen zijn en stel je open voor een alternatief dan een jurk kopen in een bruidswinkel. Wist je dat je online ook steeds meer trouwjurken vindt? Ook daar zijn de prijzen lager. De charme van een dag passen met vriendinnen in een trouwzaak heb je dan misschien niet, je bent wel een stuk goedkoper uit.

  • Tip 2: Een trouwpak hoeft geen trouwpak te zijn
  • Ook trouwpakken zijn niet de goedkoopste outfits. Een trouwpak is heel erg chique en mooi, maar eerlijk gezegd? Je zou ook heel erg goed kunnen slagen voor een trouwjurk bij Mango, We of C&A. Kies een mooie combinatie, laat dit vermaken tot het perfect op maat is voor jouw figuur en maak het geheel chique met de accessoires: een chique stropdas, een goed passend overhemd, mooie manchetknopen en chique schoenen. Ook deze hoef je niet in een trouwzaak te kopen. Wist je dat Van Haren ook prachtige herenschoenen verkoopt?

  • Tip 3: Besparen op de bruidstaart
  • Een bruidstaart is prachtig, maar in jouw omgeving ken jij vast iemand die voor een lagere prijs een droomtaart maakt. Vraag het aan je vrienden, je kennissen of plaats een bericht op Facebook. Iemand uit jouw omgeving weet vast wel waar jij de perfecte bruidstaart kan vinden.

  • Tip 4: Besparen op het budget per gast
  • Besparen op het budget voor de gasten kan op diverse manieren. Je kunt minder gasten uitnodigen om te besparen. Wees kritisch naar je gastenlijst. Je nichtje die je alleen met kerst ziet de hele dag aanwezig? Misschien. Een vriendin van de basisschool waar jij avondgast was? Hoeft niet de hele dag aanwezig te zijn. Zo bespaar je enorm. Ook het budget per gast zou je kunnen verlagen door bijvoorbeeld trouwbedankjes zelf te maken, te kiezen voor een niet al te dure locatie en wellicht een pakketprijs af te spreken voor het diner op de locatie.

Wat zou jij doen om een budget bruiloft te organiseren?