Het trouwfeest

Een bruiloftverzekering afsluiten?

Maanden ben je bezig met het voorbereiden van de grote dag. Jullie trouwdag is ontstaan uit liefde, een goede voorbereiding maar ongetwijfeld ook een flink investering. Je wilt deze dag zonder zorgen beleven en vooral genieten van al het moois waar jullie samen aan hebben gewerkt. Toch kunnen er onvoorziene omstandigheden plaatsvinden waardoor jullie trouwdag niet loopt zoals gepland of misschien helemaal niet door kan gaan. Voor dat soort gevallen is het handig om een bruiloftverzekering af te sluiten. Dit is een verzekering die jullie ondersteunt in het dekken van onvoorziene kosten om jullie droomdag waar te maken. Het zij op dezelfde dag of juist wanneer de trouwdag uitgesteld moet worden.

Dit kun je laten dekken bij een bruiloftverzekering

  • Ongevallen op de bruiloft zelf
  • Annuleren van de bruiloft door extreme weersomstandigheden
  • Schade aan huwelijkscadeaus (ook tot na de bruiloft)
  • Annuleren van de bruiloft bij ziekte of overlijden van (belangrijke) gasten
  • Inschakelen van vervangende leveranciers bij afzeggen door ziekte of overlijden van de leveranciers
  • Schade aan het trouwpak of de trouwjurk
  • Annuleren van de trouwdag door ziekte, overlijden of ongevallen bij het bruidspaar
  • Annuleren van de bruiloft bij faillissement van catering
  • Het uitstellen of annuleren van de huwelijksreis

Een verzekering voor de bruiloft kun je vaak zelf samenstellen. Vaak is de premie die je betaalt, een percentage van de kosten van de bruiloft. Verdiep je in de opties die er zijn en die voor jou van toepassing zijn. Wist je dat je een verzekering voor de bruiloft tot vlak voor de bruiloft kunt afsluiten? Word jij bijvoorbeeld een week van te voren zwetend wakker? Heb jij een onderbuikgevoel over één van je familieleden of is er slecht weer op komst? Sluit alsnog de verzekering af, zodat je zorgeloos deze dag tegemoet zult gaan.

Annuleren door afwezigheid van gasten

Voordat je de koop doorhakt voor de verzekering, dien je goed de voorwaarden door te lezen. Zullen de opa’s en oma’s van jouw partner en jouwzelf aanwezig zijn en zij al wat ouder? Wellicht twijfel je of hun gezondheid het toelaat om aanwezig te zijn op de trouwdag. Lees je in dat geval goed in of er een leeftijdsgrens zit aan het annuleren door afwezigheid van gasten. Sommige verzekeraars keren namelijk niets of minder uit bij annuleringen door afwezigheid van gasten die een bepaalde leeftijd hebben behaald.

Wat kost een bruiloftverzekering?

Veel verzekeraars maken op basis van de kosten van de trouwdag, een berekening. Je kunt de premies zelf uitbreiden met huwelijkscadeaus, je huwelijksreis, gasten, eigen afwezigheid, kleding, enzovoort. Verdiep je in de verschillende aanbieders en kies de verzekering die bij jullie past.