Planning Tips

Een bruiloft plannen in de coronacrisis: drie opties

Een bruiloft plannen in de coronacrisis drie opties

De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus onder controle te houden, hebben het afgelopen halfjaar grote invloed gehad op ons doen en laten. Hoewel de maatregelen er niet voor niets zijn, hebben ze voor een grote domper gezorgd bij aanstaande bruidsparen. Verloofden die graag in 2020 hun ‘grote dag’ willen vieren, staan voor een moeilijke keuze. De bruiloft onder allerlei voorwaarden toch door laten gaan, deze uitstellen of kiezen voor een ceremonie nu en feest later?

Optie 1: Bruiloft uitstellen naar volgend jaar

Vind je net zoals veel andere bruidsparen dat de huidige maatregelen teveel roet in het eten gooien voor een feestelijke dag? En wil je ook ouderen uitnodigen, of mensen die in de risicogroep voor COVID-19 vallen? Dan is het beter om de bruiloft uit te stellen naar 2021. Er is nog veel onzekerheid over de situatie volgend jaar, maar we gaan er hoopvol vanuit dat er dan weer meer mogelijk is. Heb je je bruiloft uitgesteld, dan zijn er een aantal voorbereidingen die je alvast kunt treffen. Je bruiloft uitstellen naar volgend jaar geeft je meer tijd hiervoor. Dit geeft je meer rust, want de organisatie van een bruiloft is iets dat altijd veel tijd vraagt.

– Gastenlijst opstellen: houd hierbij wel rekening met diverse scenario’s mocht er toch maar een beperkt aantal gasten mogelijk zijn.

– Trouwlocatie zoeken: Bezoek een aantal locaties, totdat jullie de plek hebben gevonden waar jullie de grote dag willen vieren. Laat niet alleen je emotie een rol spelen, maar informeer ook goed welke mogelijkheden en beperkingen er zijn bij eventuele toekomstige maatregelen.

– Trouwkleding kopen: Zorg dat die trouwjurk en het trouwpak voor heren alvast in de kast hangen, dan ben je aan het uitzoeken daarvan later in ieder geval geen tijd meer kwijt.

– Trouwkaart ontwerpen: Goed als je het ontwerp al hebt, dan hoef je later alleen nog maar de definitieve datum en locatie alleen nog maar in te vullen en de kaarten te laten drukken.

– Trouwringen uitzoeken: besteed nu alvast tijd aan deze zoektocht, dan hoef je eventueel later alleen nog maar de definitieve datum erin te laten graveren.

Optie 2: Aangepaste bruiloft nu vanwege de maatregelen

Tot 1 juni 2020 waren alleen kerkelijke bruiloften toegestaan, en tot die tijd was nog niet duidelijk of en welke maatregelen er in de zomer zouden gelden. Veel bruiloften die in de lente en de zomer gepland stonden zijn daarom verplaatst naar de herfst. Intussen mogen evenementen zoals een bruiloft wel weer gehouden worden, maar gelden er diverse voorwaarden. Zo moet iedereen een vaste zitplaats hebben, en moeten de gasten minimaal anderhalve meter afstand kunnen houden. Bij binnenlocaties mag er niet van plek gewisseld worden, en mag er niet gedanst worden. In bepaalde regio’s mogen er maar maximaal 50 mensen aanwezig zijn. Vraag bij de gemeente en de trouwlocatie na welke voorwaarden er gelden.

Optie 3: ceremonie nu, feest later

Bruiloft plannen in coronacrisis

Wil je toch al graag nu trouwen, of kan dit niet anders vanwege omstandigheden? Houd dan nu alleen een kleine ceremonie met alleen jullie getuigen en eventueel naaste familie. Jullie jawoord kun je live streamen. Verplaats de receptie en het feest naar een later moment, zodat jullie het feestje dan alsnog met alle familie en vrienden kunnen vieren!