Tips

Een botanische bruiloft

De botanische sferen zie je steeds vaker in huis. De trend komt terug door planten in huis te plaatsen, maar ook door planten terug te laten komen op prints, behang of andere woondecoratie. De echte fan van deze trend kan ook een botanische bruiloft organiseren. De sfeer is warm, gezellig en romantisch. Op deze manieren kun je een botanische bruiloft vieren!

  • Verzend botanische trouwkaarten. Een trouwkaart kun je ontwerpen in een botanische stijl door bladeren weer te geven. Doe dit subtiel in de hoeken of bijvoorbeeld op de envelop. Door de kaart in botanische stijl te versturen, is het voor je gasten meteen duidelijk wat het thema is van de grote dag. Ook leuk: verzend een echt takje mee!
  • Bloemstukken op tafel. Versier de diner tafel met mooie planten. Zet schalen neer met cactussen of grote vazen met monstera-bladeren. Succes verzekerd! De stijl kun je ook doorvoeren door middel van naamkaartjes met een botanische print.
  • Een botanische taart. Een taart met planten opeten vindt niemand lekker, maar planten kun je maken van marsepein of fondant. Op deze manier past de taart toch helemaal bij het thema! In plaats van planten op de taart, zou je ook kunnen kiezen voor een taart met groene en gouden tinten.
  • Versieren van de ruimtes. Planten zijn altijd goed, zorg voor hangplanten, versiering aan de stoelen en aan de wanden. Zet een mooie plant op de statafels waar je gasten hun drankjes neerzetten. Kleuren die goed samen gaan met planten zijn goud, groen, wit, beige. Materialen die je goed kunt gebruiken zijn kant, jute en terra cotta-potten.
  • Bedankjes in botanische sfeer. Natuurlijk laat je je gasten niet naar huis gaan zonder botanisch bedankje. Geef je gasten een mooi plantje, zaadjes of een ander klein cadeautje met een botanische print. Leuk idee: geef gasten mini cactusjes met een lief briefje of zaadjes voor planten die gasten zelf kunnen planten.
  • Een botanisch kapsel voor je bruiloft. Het botanische thema kun je ook doorvoeren in je eigen outfit en kapsel. Maak een mooie bloemenkrans of draag groene nagels. Ook goud is een mooie kleur die je kunt verwerken met groen in je sieraden, kapsel of accessoires.
  • Een botanische locatie. Ten slotte de locatie. Een botanische sfeer creĆ«ren gaat gemakkelijker wanneer de omgeving daaraan meewerkt. Denk bijvoorbeeld aan een botanische tuin, een mooi park of bos. Minder geschikt zijn feestzaaltjes of bijvoorbeeld het strand. Wel een goede optie is bijvoorbeeld een strandtent die de sfeer zelf al doorvoert.