De Grote Dag Het trouwfeest

De duurste bruiloften ooit: de top 10

Natuurlijk kun je gewoon op maandagmiddag of dinsdag (in amsterdam) gratis trouwen bij het gemeentehuis. De meeste koppels kiezen er echter voor om het allemaal wat mooier te doen en zij plannen een hele dag. Maar… het kan altijd beter, mooier en duurder. Vooral in hogere kringen kom je dan ook veel duurdere bruiloften tegen. Wij stelden een top 10 samen van de duurste bruiloften ooit. Van dit soort bedragen kun je als normaal mens je hele leven in luxe doorbrengen en dan ook nog een leuke erfenis achterlaten voor je kinderen!

10. Marc Mezvinsky & Chelsea Clinton – 5,44 miljoen dollar

Chelsea Clinton, dochter van Hillary en Bill Clinton, pakte groots uit met haar bruiloft. Die werd compleet in het geheim gehouden en de pers mocht absoluut niet aanwezig zijn. Wel zijn de kosten bekend geworden. Alleen al de generale repetitie kostte zo’n 250.000 dollar. Maar ja, je moet er wat voor over hebben om de bruiloft perfect te laten verlopen… Ook de catering was niet bepaald goedkoop, want de kosten daarvan werden geschat op zo’n 750.000 dollar.

chelsea clinton

Bron: www.aol.com

9. Wayne Rooney & Coleen McLoughlin – 8,82 miljoen dollar

Als je ruim 17 miljoen dollar per jaar verdient, moet je wel groots uitpakken op je bruiloft. Dat lukte dit echtpaar ook aardig – vooral Coleen wist flink wat kosten te maken. Zo maakte ze alleen al ruim 80.000 dollar aan kosten voor het vliegen naar New York om haar bruidsjurk te passen – dus daarmee was de jurk zelf nog niet eens betaald! De bruiloft werd gehouden in Italië en de Britse gasten werden opgehaald met privéjets. De feestlocatie was een enorme historische abdij, maar aangezien deze door de Rooms-Katholieke kerk niet meer werd gebruikt werd het kerkelijk huwelijk ergens anders ingezegend.

Wayne Rooney and Coleen Mcloughlin

Bron: www.marriedwiki.com

8. Kris Humphries & Kim Kardashian – 10,88 miljoen dollar

Kim Kardashian en Kris Humphries waren beide beroemd – de een via TV, de ander als basketbalspeler. Toen zij gingen trouwen, kon dat natuurlijk geen geheim blijven en het hele feest werd dan ook uitgezonden op TV. Met zo’n 4 miljoen kijkers werd het huwelijk besloten. Er waren allerlei beroemdheden bij de bruiloft aanwezig. Helaas voor de gasten (en voor Kris) besloot Kim Kardashian al na 72 dagen de echtscheiding aan te vragen omdat ze ‘niet bij elkaar pasten’… Overigens kostte de bruiloft wel geld, maar werd het koppel er toch rijker door, vanwege het verkopen van foto- en filmrechten.

7. Vikram Chatwal & Priya Sachdev – 20 miljoen dollar

De grootste kosten van deze bruiloft werden gemaakt doordat de bruiloft in drie verschillende steden werd gehouden. De bruidegom vond dit belangrijk omdat zijn beste vrienden nog nooit in India waren geweest. Hij wilde hen dus graag een groot deel van het land laten zien – wat het beste ging door ze met privéjets van de ene naar de andere stad te laten vliegen. Het feest werd dan ook op drie plaatsen gehouden,  maar voldeed wel aan alle Indiase gewoontes tijdens een bruiloft. Het echtpaar bleef niet zo lang bij elkaar: in 2011 scheidden zij en trouwde Priya met een andere man.

Vikram Chatwal en priya schadev

Bron: www.pagesix.com

6. Prins William & Kate Middleton – 35,78 miljoen dollar

Natuurlijk waren er heel wat dure dingen tijdens deze bruiloft. Zo waren alleen al de hooggeplaatste (en vaak koninklijke) gasten goed voor 8 miljoen dollar aan kosten. Het trouwen met al die ceremonies waar het Britse koningshuis om bekend staat is ook geen goedkope bezigheid. Maar… gek genoeg was de beveiliging het allerduurste item op het lijstje van bruiloftskosten! De beveiliging kostte naar schatting zo’n 20 miljoen dollar, aangezien de volledige politiemacht was ingezet ter bewaking van het koninklijke paar.

Prins william en Kate Middleton

Bron: www.mirror.co.uk

5. Prins Albert II & Charlene Wittstock – 65 miljoen dollar

De bruiloft van prins Albert II van Monaco was luxe, dat is logisch voor dat bedrag. De belangrijkste reden van de hoge kosten was het feit dat de ceremonie in tweeën werd gesplitst. Op de eerste dag trouwde het echtpaar volgens de wet in alle luxe. Op de tweede dag werd het huwelijk in de kerk bevestigd. De tweede dag betekende dat alle items dubbel moesten worden uitgevoerd – inclusief een andere trouwjurk, nieuwe taarten en meer uitgebreide diners. Al met al had het paar in feite twee bruiloften met alle kosten van dien en er werd zeker geen geld bespaart!

4. Amit Bhatia & Vanisha Mittal – 75,38 miljoen dollar

Als je vader in de top 10 rijkste mensen ter wereld staat, kan je bruiloft niet bescheiden zijn. Dat bleek maar weer toen Vanisha Mittal in 2004 ging trouwen met haar verloofde, Amit Bhatia. Hoewel de hele bruiloft bijzonder extravagant was (er werden bijvoorbeeld meer dan 1,000 gasten uitgenodigd), was vooral de uitnodiging opvallend. Die werd namelijk aan elke gast persoonlijk verzonden in een zilveren doosje. Alleen de uitnodiging maakte al duidelijk dat dit feest groots zou zijn – en dat werd het ook zeker!

Amit Bhatia en Vanisha Mittal

Bron: www.topyaps.com

3. Sheik Mohammed Bin Zayed al Nahyan & Sheika Salama – 100 miljoen dollar

Er zijn bronnen die stellen dat de bruiloft van Prins Charles eigenlijk iets minder duur was dan deze bruiloft, maar beide trouwerijen zullen elkaar weinig ontlopen hebben qua kosten. Deze sheik trouwde ook in 1981 en met de inflatie meegerekend kwam ook deze bruiloft rond de 100 miljoen dollar uit. Er werd voor deze bruiloft een speciaal stadion gebouwd en veel gasten werden met een privéjet opgehaald. Er waren veel koninklijke en beroemde gasten aanwezig en de bruiloft was overdadig luxe. In totaal duurde de bruiloft 7 dagen, waarbij de prins elke stad in het emiraat afreisde en er een feest gaf – op zijn kosten!

Sheik getrouwd

Bron: www.10toplist.com

2. Prins Charles & Prinses Diana – 110 miljoen dollar

Dat de bruiloft van Charles en Diana luxe was, kan niet worden ontkend. De geschatte bedragen lopen nogal uiteen, maar de meeste bronnen zijn het er over eens dat de kosten rond de 110 miljoen dollar hebben gelegen als de inflatie wordt meegerekend. De bruiloft was ongekend luxe. Vooral de taart was opvallend: de bruidstaart was anderhalve meter hoog en werd dubbel uitgevoerd voor het geval er iets mis zou gaan onderweg. Naast deze enorme taart waren er nog eens 27 taarten voor de bruiloftsgasten – terwijl er maar 120 gasten waren uitgenodigd.

1. Said Gutseriev & KhadijaUzhakhovs – ong. 500 miljoen dollar

We sluiten af met de duurste bruiloft ooit tot nu toe. Die bruiloft vond plaats in Moskou en werd gesloten tussen een miljardairszoon en zijn verloofde – een eenvoudige studente tandheelkunde. Alleen de jurk kostte al 23.000 dollar, er waren overal kristallen en bloemen, de gasten werden opgehaald met Rolls Royce’s en er waren optreden van diverse beroemde sterren. De gasten kregen een goodiebag mee waar onder andere een gloednieuwe smartphone zat. Deze bruiloft wordt ook de ‘1 billion dollar wedding’ genoemd. Hoewel de schatting van 1 miljard dollar waarschijnlijk wat ruim bemeten is, moet hij toch zeker meer dan 500 miljoen hebben gekost. Waarmee dit officieel de allerduurste bruiloft ooit is geweest!

Said Gutseriev & KhadijaUzhakhovs wedding

Bron: www.frivolette.com