Trouwringen

Draag je je trouwring iedere dag?

Een trouwring is een bezegeling van jullie liefde. Je kunt de trouwring dagelijks dragen, maar dat hoeft natuurlijk niet. Deze keuze is voor jullie vrij, doe vooral waar jullie je prettig bij voelen. In dit artikel lees je tips over het dragen van een trouwring, of juist niet.

Draag je trouwring iedere dag

Je kunt iedere dag je trouwring dragen. Draag hem om je ringvinger en doe hem niet meer af. Wellicht zijn er activiteiten waarbij je de ring liever niet draagt, bijvoorbeeld tijdens het douchen, zwemmen of op warme dagen. Neem de ring af en toe van je vinger om hem goed te poetsen. Zo heb je het meeste plezier van je sieraad en blijft hij zo mooi mogelijk.

Draag je trouwring als een ketting

Je trouwring kan je ook als ketting dragen. Wellicht vinden jij en je partner het niet fijn om de ring om je vinger te dragen. Je kunt de ring ook aan een ketting rijgen en zo dragen. Zo heb je de ring toch bij je, maar hoef je hem niet om je vinger te dragen. Een voordeel van een ketting dragen met je trouwring, is dat je je ring dichter op je hart draagt dan aan je hand. Hoe romantisch is dat?

Bewaar je trouwring voor speciale gelegenheden

Misschien ben je niet het type voor sieraden. Je kunt daarom ook je trouwring bewaren voor bijzondere gelegenheden. Denk bijvoorbeeld aan feestjes of momenten om jullie huwelijk te vieren. Hoe leuk is het dat je voor die momenten de ring weer opnieuw bij elkaar omschuift? Bewaar de ringen in dit geval in ieder geval goed. Bijvoorbeeld in een mooi doosje voor op je nachtkastje of een ander sieradenkistje. Denk goed aan de verzorging van je sieraden, bijvoorbeeld door hem regelmatig op te poetsen.

Kies een ander sieraad

Geen fan van ringen? Je mag ook iets anders kiezen. Denk bijvoorbeeld een ketting met jullie initialen, een armbandje met jullie trouwdatum of een broche. Wellicht vinden jullie het wel leuk om iets heel anders aan elkaar te geven, wat je bij je draagt tot jullie door iets gescheiden worden. Denk goed na over wat er bij jullie past, wat jullie graag dragen of wat jullie graag bij je draagt. Je bent niet verplicht om ringen te dragen, kies vooral iets wat bij jullie past. Jij bent degene die de sieraden moet dagelijks moet dragen, dus jij bent degene die bepaald of je dat ook daadwerkelijk doet.