Vrijgezellenfeest

Do’s en don’ts voor het perfecte vrijgezellenfeest

Bij trouwen hoort een vrijgezellenfeest. Het perfecte moment om met jouw vriendinnen nog één keer feest te vieren. Niet dat dat na jullie huwelijk niet meer kan, maar symbolisch gezien neem je afscheid van jouw single bestaan. Wij delen met jou dé tips voor het organiseren van het perfecte vrijgezellenfeest voor jullie vriendin die gaat trouwen, maar ook waar jij als bruid aan moet denken…

Voor de bruid

 

Wie organiseert het?

Kies de vriendin (of vriendinnen) uit waarvan jij denkt dat ze jouw feest het best kunnen organiseren. Dit kan een vriendin zijn die jou heel erg goed kent, maar ook een vriendin die een ster is in organiseren. Kijk goed naar je eigen wensen en welke eisen jij stelt aan je vrijgezellenfeest en kies op basis daarvan een vriendin. De basis is gelegd!

Hoe wordt het georganiseerd?

Wil je alles al weten van te voren? Wil je volledig worden verrast of maakt het je niet zoveel uit? Maak deze keuzes vooraf en licht je vriendinnen of de organisator erover in. Spreek bijvoorbeeld met de organisatie af wanneer jij allemaal kan. Doe dit door een lijst met data door te geven in de aanloop naar jullie trouwdag. Zo weet je zeker dat je niet op de avond voor jullie trouwen wordt verrast en met een kater bij het altaar staat.

Wat ga je doen?

Ook al zou je volledig verrast willen worden, het is toch handig om door te geven aan je vriendinnen wat je van ze verwacht en hoe jij het perfecte vrijgezellenfeest voor je ziet. Geef de organisatie een lijstje met dingen die je echt ontzettend gaaf vindt om te doen en dingen die je absoluut niet wil doen. Zo voorkom je dat je met een stripper opgezadeld zit, zonder dat je dat wil. Maar ook kun je op deze manier aangeven dat het perfecte vrijgezellenfeest voor jou een heleboel drank bevat, terwijl je vriendinnen dat misschien niet van je verwachten.

(bron afbeelding)

Voor de organisatie

perfecte vrijgezellenfeest

Luister naar de bruid

Jij bent gekozen tot organisator van het perfecte vrijgezellenfeest van je vriendin. Tijd om al haar dromen waar te maken! Luister goed naar haar wensen: respecteer het wanneer zij aangeeft geen gekke outfits aan te willen terwijl dit voor jou een vrijgezellenfeest compleet zou maken. Maar betrek haar ook in de organisatie wanneer zij aangeeft niet verrast te willen worden. Kortom, het vrijgezellenfeest is de dag van jouw vriendin. Je zult als organisator deze dag dus ook moeten inplannen zoals zij dat wilt.

Neem de leiding

Je hebt met de bruid overlegd hoe de dag zal verlopen en je hebt een plan. Ga je dit overleggen met de andere vriendinnen of nodig je hen alleen uit? Baseer je keuze op basis van het aantal vriendinnen. Ga je met z’n drieën op pad, dan is het raadzaam om alle betrokkenen in te lichten en te overleggen hoe je de dag gaat invullen. Bestaat de groep uit tien meiden? Neem dan de leiding en hak knopen door. Vraag wanneer de meiden kunnen en beslis samen een datum. Daarna nodig je ze uit voor een dag die ook voor hun een verrassing zal zijn. Op deze manier voorkom je onenigheid. Je hebt tenslotte net met de bruid overlegd wat zij wel en niet zou willen, dan kun je geen vriendinnen gebruiken die daar een compleet andere mening hebben.

Geniet ervan!

Het organiseren van een vrijgezellenfeest is een eer en ontzettend leuk. Neem de tijd om de dag onvergetelijk te maken en doe vooral wat bij jullie als groep past. Misschien ken je sommige meiden nog niet die uitgenodigd zijn, neem ruim de tijd om elkaar te leren kennen (bijvoorbeeld door het onderhouden van een actieve whatsapp-groep) en geef iedereen taken die bij hem of haar passen. Met een goede voorbereiding is het perfecte vrijgezellenfeest zo georganiseerd en wordt het een dag om nooit te vergeten!

(bron afbeelding)

Inspiratie opdoen voor het organiseren van een perfecte dag? Hier lees je alles over wat je kunt doen tijdens het perfecte vrijgezellenfeest!