Het trouwfeest

Dit zit er in je EHBO-setje op je trouwdag

Het is belangrijk om op je trouwdag een tasje in de buurt te hebben met een EHBO-spulletjes. Het is niet handig om dit tasje de hele dag bij je te hebben, maar wellicht zou je beste vriendin, ceremoniemeester of moeder dit tasje bij zich kunnen houden. Deze spulletjes zijn belangrijk om bij te hebben in geval van nood op de trouwdag:

EHBO-set voor je trouwdag

 • Paracetamol: je zult maar net een hoofdpijnaanval krijgen op je trouwdag.
 • Dit mag absoluut niet ontbreken: blaarpleisters. Ook al heb je je schoenen goed ingelopen, het kan zomaar gebeuren dat je toch blaren loopt. Blaarpleisters helpen je om toch de dag door te komen. Is het tasje groot genoeg? Zorg dan voor een klein paar slippers of oprolbare ballerina’s. Zo doe je jezelf een groot plezier wanneer je echt niet meer op je hakken kunt lopen. Ook handig: ‘gewone’ pleisters voor wanneer je jezelf openhaalt. Ook zijn pleisters voor om je kleine teen heel fijn. Zorg voor voldoende aanbod, je verloofde kan ook zere hielen, tenen of voeten krijgen!
 • Je mobiele telefoon: je hebt je telefoon eigenlijk de hele dag niet nodig. Zorg dat je telefoon, samen met een mobiele oplader, in de tas zit. Je kunt altijd even kijken, maar ga er vanuit dat je daar de hele dag geen tijd voor hebt.
 • Lipgloss of lippenstift: wat je die dag op je lippen draagt, kun je ook in het EHBO-setje doen. Dan kun je de hele dag door bijwerken.
 • Naald en draad: mocht er een knoopje springen van je jurk of je er een gaatje in trekken, dan heb je in ieder geval zelf materiaal bij je om het snel te repareren. Zorg voor wit draad en een draad in een kleur van het pak van je verloofde (wellicht kan je verloofde of (schoon)moeder daar voor zorgen). Zo kun je zowel je jurk, als zijn pak herstellen.
 • Een flesje water: voor wanneer er geen toilet in de buurt is en je toch medicijnen of je paracetamol in moet nemen.
 • Een spiegeltje: wanneer er geen toilet in de buurt is, heb je altijd je eigen spiegeltje om te zien of je haar en make-up nog goed zit.
 • Een haarborstel: halverwege de dag even je haar door borstelen? Dat kan met de borstel uit je EHBO-setje!
 • Haarspeldjes: zakt je kapsel uit? Haarspeldjes helpen om je kapsel weer terug in model te krijgen. Ook wanneer je je haar in je gezicht even zat bent, kun je het met haarspeldjes je haar even naar achteren steken. Voor je verloofde zou je zijn favoriete haargel of -wax mee kunnen nemen. Dan heb je altijd iets bij je voor jullie kapsels.
 • Denk aan maandverband of tampons! Misschien heb je het totaal niet nodig, maar het zou toch vreselijk zijn wanneer je zonder zit op deze dag. Stress is voor niemand leuk, dus je kan maar beter ervoor zorgen dat je deze verzorging bij je hebt, voor in geval van nood.
 • Een extra versie van het draaiboek. Je wilt niet misgrijpen op je trouwdag en alhoewel er genoeg mensen zin die het draaiboek bij zich hebben, voelt het wellicht vertrouwd om het draaiboek ook in je eigen tas te hebben.

Arm persoon die deze tas voor je draagt de hele dag… Het is een behoorlijk volle tas met EHBO-materiaal. Misschien heb je niets nodig, maar voor hetzelfde geld kan je alles gebruiken. Meenemen dus!