Trouwpak Bruid Bruidegom Kleding & Styling Lingerie Personen

Deze kleding draag je het best voor een comfortabele bruiloft

Deze kleding draag je het best voor een comfortabele bruiloft

Een bruiloft is altijd een feestelijk gebeuren, maar vaak is de kleding niet al te comfortabel. Die keuze maak je echter helemaal zelf. Of je nu gast bent of de bruid of bruidegom zelf, het is ook belangrijk dat je voor je eigen comfort kiest als het om de kleding gaat. En ‘mooi’ kan ook best lekker zitten!

1. Ondergoed

Comfortabele kleding begint al bij je ondergoed. Kies voor boxers of slips van natuurlijke materialen, zodat het niet gaat transpireren tijdens deze feestelijke dag. Bovendien is het belangrijk om voor ondergoed te kiezen dat niet te strak zit. Zo kun jij je vrij bewegen en lekker je gang gaan.

2. Warme of juist luchtige kleding

Is de bruiloft in de winter of in de zomer? Houd daar zeker rekening mee in je kledingkeuze. Je zal tijdens een bruiloft doorgaans veel buiten zijn. Is het een koude winterdag? Dan kleed jij je perfect voor een winterse trouwdag. Is het hartje zomer? Dan is het verstandig om voor iets luchtigs te kiezen.

3. Schoenen die ingelopen zijn

Wellicht heb jij speciaal voor de gelegenheid nieuwe schoenen gekocht en wil je die wel graag stralend houden. Toch is het een goed idee om de schoenen van tevoren in te lopen. Niets is zo vervelend als schoenen die gedurende dag vervelend gaan zitten. Je loopt blaren op je hielen of tenen en dat voel je voortdurend wanneer jij aan het feesten bent. Of je nu voor pumps of veterschoenen of voor espadrilles of zelfs nette sneakers kiest, je schoenen moeten echt ingelopen zijn.

4. Een vleugje casual mag best

Natuurlijk verschijn jij niet in je oude spijkerbroek op de bruiloft, maar een beetje casual kleding mag best. Nette sneakers, een nette, maar comfortabele jurk, een combinatie van een jasje met broek in plaats van een echt pak; het kan allemaal. Laat je eigen stijl maar zien en durf te tonen dat je lef hebt. Houd hierbij natuurlijk wel altijd de wensen van het bruidspaar in je achterhoofd. Als zij een dresscode hebben opgesteld, dan houd je je daaraan!

5. Dames, draag tule!

Tule valt lekker ruim om je lichaam, waardoor je je heel vrij kunt bewegen. Tegelijkertijd is het echt een feestelijke stof, die je eigenlijk alleen naar bijzondere gelegenheden draagt. Met een jurk of rok van tule kom je op een bruiloft dan ook zeker goed voor de dag. Let wel op dat de stof niet te hard is, zodat hij soepel valt.

Geniet van het samenzijn

Met deze 5 tips zal je merken dat een bruiloft ook gewoon heel relaxt kan zijn. Natuurlijk draait het vooral om de gezelligheid met elkaar en om het samenzijn. Zorg er dan ook altijd voor dat je kleding jou niet belemmert en dat je met volle teugen kunt genieten van deze bijzondere dag!