Trouwplanning

Deze dingen moet je regelen voor je bruiloft

Het voorbereiden van een bruiloft heeft nogal wat voeten in de aarde. Toch kunnen wij, als ervaringsexperts, je vertellen dat het allemaal best meevalt. De grootste sleutel tot succes voor het organiseren van een geslaagde bruiloft is een beetje rust, gezond verstand en een goede planning. Deze dingen moet je regelen voor je bruiloft:

12 maanden voor de bruiloft

Je begint met het kiezen van een weddingplanner (persoon) of juist voor het aanschaffen van een weddingplanner in de vorm van een boek, tijdschrift of andere planner. Je beslist met je partner hoeveel geld je wilt uitgeven aan een bruiloft. Daarna ga je aan de slag met het regelen van de trouwlocatie. Na de trouwlocatie leg je de trouwdatum vast. Dit kan ook andersom: wanneer je op een bepaalde datum wilt trouwen en daar niet vanaf wilt wijken, dan kies je daarna een locatie die hierop aansluit.

12 tot 9 maanden voor de bruiloft

Het is tijd om een trouwjurk te kopen. Verdiep je goed in de opties en zoek wat bij je past. Laat je adviseren in winkels en denk goed na over je keuzes. Ook ga je leveranciers regelen, denk hierbij aan een fotograaf, bloemist, catering en trouwambtenaar. Misschien zijn er nog andere leveranciers die je nodig hebt voor je bruiloft. Ook ga je uitnodigingen maken en versturen. Vergeet ook niet om eventueel een hotel boeken voor de huwelijksnacht. Misschien wil je na de trouwdag een mooie reis maken. Verdiep je in de opties en boek deze.

9 tot 6 maanden voor de bruiloft

Naast je eigen jurk, zijn er nog andere outfits die je moet regelen: Ga p zoek naar jurken voor bruidsmeisjes! Per gemeente is het verschillend, maar in ondertrouw gaan is iets wat je in deze periode moet doen of moet afspreken wanneer je dat gaat doen. Koop je trouwschoenen en trouwringen kopen en begin met het maken van een draaiboek voor de grote dag.

6 tot 3 maanden voor de bruiloft

Een proefsessie met de bruidsstylist voor haar en make-up staat nu op de planning. Je gaat in deze periode je bruidstaart proeven en bestellen. Vaak hebben bruiden hebben een vrijgezellenfeest, dit wordt georganiseerd door vriendinnen. Neem nogmaals je draaiboek helemaal door en kijk of alles klopt. Op dit moment ga je beslissingen nemen over trouwbedankjes, de bruidegom kiest zijn pak. Jijzelf gaat aan de slag met het aanschaffen van sieraden, accessoires en decoratie).

3 tot 1 maand voor de bruiloft

De tijd gaat dringen: Bel alle leveranciers en stuur deze personen het draaiboek toe. Neem de gastenlijst helemaal door en controleer de gasten met de ceremoniemeesters op aanwezigheid. In deze periode hebben bruiden vaak afspraken met leveranciers (de bloemist, cateraar, fotograaf, DJ, enzovoort) om wensen en details door te spreken voor de trouwdag. Neem het draaiboek mee, je kunt zo makkelijk bespreken wat haalbaar is!

< 1 maand voor de bruiloft

De laatste loodjes! Ga trouwbedankjes maken, personaliseren of in elkaar zetten. In deze periode ga je ook de trouwjurk en het trouwpak ophalen. Ook krijg je de trouwringen eindelijk in huis! Tijd voor de final touch: het is tijd voor het aanschaffen van laatste decoratie, contact onderhouden met de trouwambtenaar, maken van een tafelschikking, deel je muziekwensen met de DJ, neem voor de laatste keer het draaiboek door met de ceremoniemeester en ONTSPAN! Je hoeft niets meer, je hebt alles geregeld en bent helemaal klaar voor de grote dag.