Vrijgezellenfeest

Deze dingen moet je doen voor je gaat trouwen

Het huwelijk is een verbintenis voor het leven. Althans, dat is de bedoeling. Zodra je getrouwd bent, zit je aan elkaar vast. Niet letterlijk, maar je wilt natuurlijk wel zeker weten dat je echt trouwt met je droomman of -vrouw. Daarom is het niet alleen belangrijk om niet alleen goed na te denken voor je trouwt, maar ook om nog afscheid te nemen van je ‘vrijgezellenleven’ voor je in het huwelijk treedt. Dit moet je doen voor je echt klaar bent om te trouwen.

Zet samen een IKEA-kast in elkaar

Er wordt gezegd dat het in elkaar zetten van een IKEA-kast een echte relatietest is. Een absolute must do dus. Hoe pakken jullie het bouwpakket aan? Gaat dit in goed overleg of eindigt het in elkaar zetten in herrie? Kijk goed hoe je samen met deze bouwpakketten omgaat en wie welke rol op zich neemt. Staat de kast in elkaar en hebben jullie geen kleerscheuren? Dan is het goed gegaan!

Ga samen op vakantie

Heel belangrijk! Wellicht ga je pas samenwonen na je huwelijksdag. Je weet dus natuurlijk wie je toekomstige partner is, maar ken je elkaar echt? Ga in ieder geval samen op vakantie. Hoe is het om samen te zijn? Om samen de dagen door te brengen? Wellicht ontvang je kanten van elkaar die je nog niet eerder kende. Goed om te weten en om te bedenken of jullie echt goed bij elkaar passen.

Ga nog even goed los met je vriendinnen

Laten we voorop stellen dat de wereld verkennen met vriendinnen nog steeds kan als je getrouwd bent. Juist! Maar het huwelijk is wel een mooi excuus om alle vriendinnen op te trommelen en er vandoor te gaan. Maak er een feestweekend van of ga juist voor luxe en ontspanning en boek een weekend met een sauna of andere ontspanningsmogelijkheden. Wanneer je getrouwd bent heb je genoeg reden om dit weekend nog even dunnetjes over te doen, maar voor je huwelijk moeten jullie absoluut op stap.

Zorg dat je alles weet van elkaar

Bespreek alles met elkaar! Vraag naar elkaars jeugd, naar elkaars toekomstplannen, naar welke verwachtingen jullie van het huwelijk hebben, wat jullie voor verwachtingen oor elkaar hebben. Het is goed om te weten hoe jullie in het leven staan. Het is niet de bedoeling dat je tegenover elkaar gaat zitten en zo alles afstreept wat je van elkaar te weten, maar probeer veel met elkaar te praten om zo genoeg over elkaar te weten te komen.

P.S.: Je kunt dit artikel met een korrel zout nemen… šŸ˜‰