De Grote Dag Het trouwfeest

Dé trouwtrends voor 2019

Ga je komend jaar trouwen en kun je wel wat inspiratie gebruiken? Lees dan verder over de trouwtrends voor 2019!

 

Kleurenthema

Het komende jaar zullen we op bruiloften meer kleur zien. Mensen kiezen minder vaak voor het ‘veilige’ wit of ivoor en er zal meer geëxperimenteerd worden. Zachte pastelkleuren zijn natuurlijk ook altijd mooi en chique op een bruiloft, maar komend jaar zullen bruidsparen meer gebruik maken van fellere kleuren als rood, roze en oranje. Het kleurenthema kan op allerlei manieren verwerkt worden in je bruiloft, bijvoorbeeld in de decoratie of als accessoire. De verwachting is dat blauw en roze de meest populaire kleurenthema zal zijn.

Industriële look

De industriële look is in opmars in huiselijke sferen, en dit zien we ook terug als thema op bruiloften. Klassieke feestzalen zijn tegenwoordig minder populair en stellen gaan steeds meer voor een unieke locatie. Een loods is hiervoor een ideale locatie, waarbij veel gebruik wordt gemaakt van metallic kleuren.

Duurzaamheid

Daarnaast is ook duurzaamheid is tegenwoordig populairder dan ooit, en dat is niet voor niets. Door te kiezen voor een duurzaam thema (die je natuurlijk kunt combineren met een kleurenthema), help je het klimaat ook gelijk een handje. Probeer zo min mogelijk plastic te gebruiken, helemaal geen plastic is natuurlijk het beste.  Hier lees je nog veel meer tips over een duurzame bruiloft.

Eten

Met alle gasten zittend aan een lange tafel wachtend op het gangendiner is iets wat we tegenwoordig al veel minder zien. Ook in 2019 zal dit soort diner steeds vaker vervangen worden voor een informelere setting. Een buffet doet het altijd goed, food sharing wordt ook steeds meer gedaan op trouwfeesten. Als je het liever nog iets informeler wil, kun je ook gaan voor foodtrucks of een late night snack tegen het einde van het feest. Natuurlijk is duurzaamheid ook bij het eten een belangrijk aspect dat we steeds meer zien.

Persoonlijk uiterlijk

Trouwjurken met lange mouwen waren lange tijd niet elegant of sexy. Tegenwoordig zijn deze helemaal in en zien we juist veel minder vrouwen met een strapless jurk. Meghan Markel is hierin de trendsetter. Een open rug of kanten mouwen zorgt voor een elegante en chique uitstraling. Ook gaan we meer gekleurde jurken zien en witte jurken en gekleurde details. Denk hierbij aan bijvoorbeeld gekleurde bloemenmotief. Ga je liever voor een stoere jurk, de zwarte trouwjurk wordt ook helemaal hip in 2019 en voor de bruidegom maakt de neutrale pak plaats voor een groene pak!

Met make-up hoef je niet te veel uit te pakken, de trend is namelijk om er natuurlijk uit te zien. Ook een losse, nonchalante kapsel zullen we nog altijd terugzien op trouwfeesten.

Entertainment

Op alle vlakken wordt er meer geëxperimenteerd en zo ook met de entertainment op het feest. Fotohokjes worden te gewoon en zullen bruidsparen kiezen voor originelere entertainment. Deze fotohokjes zullen plaats maken voor videohokjes en ook virtual reality is steeds meer in opkomst.

Verlovingsreis

Je hoeft ook niet meer te wachten tot ná je huwelijk voor een huwelijksreis! Prins Harry en Meghan Markle kozen voor een verlovingsreis naar Afrika en sindsdien is het een trend om als verloofd stel op reis te gaan.