Praktische zaken Trouwplanning

De toegankelijkheid van je bruiloft

de toegankelijkheid van je bruiloft

Normaal gesproken is er wel aan gedacht, maar kies je een unieke locatie dan kun je nog weleens te maken krijgen met kleine deuren of gebouwen zonder lift. Heb jij rekening gehouden met gasten die minder valide zijn en geen trap kunnen lopen?

Ook de breedte van de deuren moet voldoende zijn om met een rolstoel naar binnen te kunnen. Daarnaast hebben mensen die met een scootmobiel komen veelal loopkrukken of een rollator om zich voort te kunnen bewegen. Zij kunnen altijd extra ruimte op zich heen gebruiken.

Zitten of staan

Hoe is de ceremonie uitgedacht? Zijn er voldoende zitplaatsen of moeten sommige mensen staan? Hoe gaat het bij de receptie? Zijn er altijd stoelen verkrijgbaar? En zijn dit dan stoelen met een rugleuning? Dit zijn allemaal zeer belangrijke vragen om mee te nemen in je algehele organisatie.

Schrijf goed op wie de genodigden zijn en bedenk of zij deze eventueel extra ruimte nodig hebben. Het is helaas niet anders, maar wanneer je toch al een groot feest voor ogen had, kun je net zo goed een formaat groter kiezen qua feestzaal. Ook praktisch voor jou met je wijde trouwjurk!