Trouwjurken

De perfecte zomerse trouwjurk

Nu de afgelopen dagen het kwik maar blijft stijgen, is een zware trouwjurk wellicht het laatste waar je aan moet denken. Misschien ga je juist volgend jaar trouwen en ben je bang voor dezelfde temperaturen rondom je trouwdag. Daarvoor zijn oplossingen: zomerse en luchtige trouwjurken. Perfect voor warmere dagen om er stralend uit te zien.

Kies voor een korte trouwjurk

De meest voor de hand liggende optie is een korte trouwjurk. Met zomers weer is het dragen van een trouwjurk tot op de knie of daarboven perfect! Je ziet er niet alleen vrolijk en zomers uit, je hebt het zelf ook een stuk minder warm. Op gebied van korte trouwjurken is er heel erg veel mogelijk. Van aansluitend tot een mooie uitlopende rok. Wat heeft jouw voorkeur? De korte jurk wordt steeds hipper en is te vinden in diverse uitvoeringen. Denk bijvoorbeeld aan een Ibiza-stijl met veel kraaltjes en kant of juist voor een mooi strapless en klassiek jurkje.

Kies voor een luchtige trouwjurk

Een dikke stof kiezen is natuurlijk niet nodig. Er zijn genoeg trouwjurken die gemaakt zijn van mooie dunne stof, denk bijvoorbeeld aan kant of veel tule. Je voelt zelf aan of een trouwjurk warm is om te dragen. Dit voel je aan het gewicht van de jurk en de dikte van de stof. Bestaat de jurk uit veel lagen? Reken dan op een warme outfit! Is de jurk wat dunner en valt de stof soepel, dan kun je er tijdens het passen op rekenen dat de jurk wat luchtiger is. Natuurlijk is er ook verschil in de lengte van de mouwen (strapless is een stuk luchtiger dan een jurk met lange mouwen) en de afwerking op de rug. Een open rug is bijvoorbeeld perfect voor een zomerse dag! Denk bijvoorbeeld aan de trouwjurk van Megan Markle, je ziet dat de jurk hooggesloten is en van mooie dikke stof. Een prachtig exemplaar, maar minder geschikt voor een zomerse dag waar het warmer dan 25 graden is.

Doe een wisseltruc!

Heb je een prachtige maar zware trouwjurk gekozen? Laat je niet kisten en trek hem gewoon aan. Je hebt deze jurk waarschijnlijk met je hart gekozen en ook al wordt het warm, je kunt de jurk gewoon dragen! Denk er bijvoorbeeld aan om de jurk te dragen tijdens de ceremonie en na de foto’s te verwisselen voor een kort en luchtig model. Zo heb je, bijvoorbeeld tijdens het feest, heerlijk de gelegenheid om te dansen. Al je gasten zullen begrijpen dat je voor een korter exemplaar gaat om je volledig vrij te voelen. In het geval van een andere bruid, had jij hetzelfde geadviseerd.