Trouwplanning

De organisatie voor een bruiloft

Tijdstippen

Hoe laat gaat alles beginnen? En hoeveel tijd is er gepland tussen het een en het ander? Is er ruimte voor de gasten om even te rusten? Waar wordt alles gehouden? Mensen die bijvoorbeeld minder goed ter been zijn, willen niet de hele tijd staan. Wanneer staan er weer goede stoelen?

Alles staat met een goede organisatie, welke vaak in de handen van de ceremoniemeester wordt gelegd. Maar wat gebeurt er wanneer deze zijn taken niet (onder)kent? Je gasten vertrouwen op deze persoon; anders moeten ze het bruidspaar steeds lastig vallen en dat doe je niet als gast!

Verzorgd

Als genode gast voor de hele dag is het vaak een kwestie van volhouden en doorzetten. Vooral voor de oudere mensen of minder valide kan het een lange dag zijn. Duidelijkheid is hierbij zeer gewenst, er zal nog lang over nagepraat worden en wat heb jij er als bruid of bruidegom aan wanneer dit negatief is?

Een goede ceremoniemeester is dus belangrijk. Alles moet gevraagd mogen worden en overal is een antwoord gewenst. Bekijk dus goed wie je uitkiest voor de organisatie en laat er ook nog een tweede persoon naar kijken. Dan ben jij gerust en kijk je, samen met alle genodigden, terug op een fantastische dag!