Trouwbedankjes

De leukste trouwbedankjes voor je bruiloft

Trouwbedankjes zijn een leuke afsluiter voor je trouwdag. De bedankjes maak je gemakkelijk zelf en in dit artikel vind je leuke inspiratie over hoe je de bedankjes kunt vormgeven en kunt meegeven aan je gasten aan het eind van de trouwdag.

Trouwbedankjes met woordgrappen

Het was een spektakel!

Spekjes lust iedereen. Zomers kun je spekjes vervangen door marshmallows en dit direct roosteren, maar je kunt iedereen ook spekjes meegeven. Zorg voor een leuke beker of een leuk zakje en schrijf er een kaartje bij. Geef aan dat het een ‘spektakel’ was of dat je het ‘spectaculair’ vond dat je gasten erbij waren en dat het zonder hen niet was gelukt.

Thanks for popping by

Blij dat je gasten er waren? Bedanken ze voor ‘popping by’. Dit is Engels voor aangeven dat je het leuk vond dat je gasten er vandaag bij waren. Waar doet popping je aan denken? Aan popcorn natuurlijk! Vul een zakje of een beker met popcorn of juist met mais, zodat je gasten thuis zelf popcorn kunnen maken. Maak onderscheid in zoet of zout of doe in ieder zakje een zakje suiker of zout voor een heerlijke snack voor je gasten!

Watch our love grow

Een beetje cheesy, maar leuk is deze quote wel. Geef je gasten een plantje of juist zaadjes die de gasten zelf kunnen planten. De bedoeling is dat de gasten het plantje thuis hebben of planten en zo de plant met jullie liefde kunnen laten meegroeien.  Hoe romantisch is dit?

Andere leuke ideeën voor trouwbedankjes

Er zijn nog meer leuke bedankjes die je kunt geven aan je gasten. Denk aan sterretjes, een mooi of lief kaartje, een foto of een ander lief presentje is ontzettend leuk. Steek er in ieder geval niet al te veel tijd in om de bedankjes te maken. Je hebt vast betere dingen te doen! Trouwbedankjes kun je online bestellen, maar ook gemakkelijk zelf maken. Type de tekst uit in Word of in een grafisch programma, print het zo vaak uit als dat je gasten hebt en bevestig het aan je beker met zoetigheid of het andere kleine cadeautje. Het is niet verplicht om je gasten een trouwbedankje te geven, maar het is wel iets wat je vaak ziet gebeuren op een trouwdag. Bepaal dus zelf of je het belangrijk vindt om op je trouwdag de bedankjes te geven. Een andere optie is het weglaten van de bedankjes, of de bedankjes op een later moment geven.