Trouwbedankjes

De leukste goodiebags voor jullie bruiloft

Wil je je gasten wat leuks meegeven na jullie bruiloft? Geef je gasten een leuke goodiebag mee! Als je daar leuke spulletjes in stopt hebben ze er zelf wat aan en tegelijkertijd is het een mooi aandenken aan jullie fantastische bruiloft. Hieronder vind je wat ideeën voor een toffe bruiloft goodiebag.

Wat stop je in de goodiebag? 

Goodiebags zijn super leuke en originele bedankjes voor na jullie bruiloft. Zorg er wel voor dat je wel dingen in de goodiebag stopt waar je gasten echt iets aan hebben. Wat kun je erin doen? Je kunt denken aan het volgende:

  • Een flesje water 
  • Een snack zoals chocolade, koekjes of snoepjes
  • Pepermuntjes
  • Klein flesje douchegel
  • Parfum monstertjes
  • Programmaboekje van jullie bruiloft
  • Souvenir van de omgeving waar jullie trouwen
  • Paracetamol tegen de kater

Je kunt uiteraard ook je goodiebag aanpassen aan de locatie waar je trouwt. Trouw je bijvoorbeeld op het strand, dan kun je er slippertjes in doen of een strandbal. Als je in de winter trouwt kun je er een flesje Jägermeister of Flügel in doen. Of wat dacht je van een ijskrabbertje? In de zomer een zonnebrandcrème, een leuke zonnebril of een pet en in de herfst een paraplu. Vergeet niet een leuk labeltje te maken waar je de namen op zet en een bedankkaartje eraan te hangen. Zet alle goodiebags op een tafel bij elkaar zodat het er mooi uitziet. Dat is vast een foto waard! Deel de goodiebags persoonlijk uit als de bruiloft bijna afgelopen is. 

Goodiebag voor de kids 

Komen er kinderen op jullie bruiloft? Dan is het wel leuk om voor na de bruiloft ook een speciale goodiebag of kidsbox voor kinderen te maken. Denk dan aan leuke spelletjes, een knuffeltje, kleurpotloden, een kleurboekje, lego, schepjes of emmertjes voor op het strand.

De verpakking van de bruiloft goodiebag

De verpakking moet natuurlijk een echte eyecatcher worden! Bij een goodiebag denk je al gauw aan een papieren tasje, maar je hebt ook andere dingen. Denk bijvoorbeeld aan een leuk doosje waar je e.e.a. in kunt stoppen. Als je in de zomer trouwt kun je ook kiezen voor zonnige strandtassen. Wil je toch graag een echte bag? Er zijn uiteraard ook verschillende soorten tasjes te krijgen. Versier je (papieren) tasje, doosje of strandtas met crèpepapier, lintjes en strikjes. Uiteraard in de stijl van jullie bruiloft!

Een persoonlijke noot 

Vergeet niet een persoonlijk bedankbriefje te schrijven voor jullie huwelijk bedankjes. Het is nét dat beetje extra wat je voor je gasten kunt doen. Maak vooral duidelijk dat je hen dankbaar bent dat ze op jullie bruiloft waren.   

Voor inspiratie hoe een goodiebag eruit kan zien kun je ook eens op Pinterest kijken. Daar vind je genoeg plaatjes van goodiebags voor een bruiloft!