Entertainment

De leukste bruiloftspelletjes

Spelletjes met foto’s tijdens je bruiloft

Een van de leukste spelletjes voor een bruiloft is een fotospel. Het is tenslotte super leuk als je veel herinneringen hebt aan jullie grote dag. Dat gaat het beste met foto’s! Een leuke manier om foto’s van jullie gasten te krijgen door een fotospel. Leg overal een polaroid- of wegwerpcamera neer. Mensen kunnen de camera pakken en de leukste foto’s maken.  

Schoenenspel

Een ander leuk spel is het populaire schoenenspel. Je hebt twee stoelen nodig, vier vlaggetjes (twee roze, twee blauwe), vragenlijst en prijsjes. De ceremoniemeester kan het spel leiden. Hij of zij stelt de vragen over jullie relatie. Past het bij jou, steek jij je vlaggetje op, past het bij je partner dan steekt hij zijn vlaggetje op. Dit kun je samen doen met je gasten. Laat je gasten raden en degene die de meeste antwoorden goed heeft krijgt een prijs.

Speurtocht als spel voor je bruiloft

Een speurtocht is altijd leuk en misschien wel een van de leukste trouw spelletjes. Tussen de ceremonie en feest heb je tijd om een speurtocht te doen met jullie gasten, bijvoorbeeld in de omgeving waar jullie trouwen. Bedenk voor de speurtocht vragen over jullie tweetjes en over de stad of het dorp.

He said, she said

Je hebt ook interactieve trouw spelletjes, zoals ‘He said, she said’. Neem je gasten mee in wat jij of je partner ooit gezegd heeft. Zorg dat iedereen een bordje heeft met jouw naam en een bordje met de naam van jouw partner erop. Vervolgens leg je allerlei uitspraken voor aan jullie gasten. Denken ze dat een uitspraak van jou komt, steken ze het bordje met jouw naam op en denken ze dat een uitspraak van jouw partner komt steken ze het bordje met de naam van je partner op. Houd bij wie de meeste antwoorden goed heeft en geef de winnaar een beloning.

Spelletje voor kinderen op je bruiloft

Komen er ook kinderen? Dan is het wel zo leuk als zij ook zich kunnen vermaken. Niets is zo vervelend als kinderen continu aandacht vragen omdat ze zich vervelen. Zet ergens een XXL Jenga-spel neer en laat ze een mooie toren bouwen van blokjes. De kinderen zul jij in ieder geval niet meer horen!

Spelletjes maken je bruiloft leuk, gezellig en interactief. Grote kans dat jullie ook nog eens heel hard moeten lachen om alle hilarische uitspraken die ooit door jullie gedaan zijn. Er zijn heel veel mogelijkheden voor spelletjes dus er genoeg keuze. Het wordt dan in ieder geval een bruiloft om niet meer te vergeten!