Muziek

De leukste artiesten voor jullie bruiloft

Na de ceremonie op je is het tijd voor een heerlijk diner. Daarna is het feest en gaan jullie helemaal los op leuke muziek. Hebben jullie al nagedacht wat voor muziek jullie willen? Wil je een band, een DJ of een zanger voor jullie bruiloft? Voor of na jullie huwelijksceremonie? Hieronder kun je wat inspiratie opdoen.

Coverband als bruiloft artiest

Vind je het leuk om bekende nummers te horen op jullie bruiloft? Kies dan voor een coverband. Een coverband speelt bestaande nummers van andere artiesten. Je ziet coverbands vaak ook op bedrijfsfeesten, verjaardagsfeesten en andere evenementen. Bij het soort muziek kun je denken aan top 40 of rockmuziek, maar muziek uit de 70’s en 80’s mogen natuurlijk niet ontbreken. Het voordeel is dat ook de oudere generatie dit ook fantastisch vindt. Jouw ouders die normaal niet dansen zullen dat dan zeker wel doen! Voor ieder wat wils dus. Kijk bij het uitzoeken van een coverband wel of ze jullie muziek spelen, want sommige coverbands hebben echt een specialiteit.

Bruiloft DJ

Voor wie graag los wil gaan op housemuziek is een DJ heel geschikt. Nu is het niet zo dat een DJ alleen maar housemuziek draait. Er zijn ook DJ’s die top 40 muziek draaien. Kies voor een DJ die de muziekstijl draait die jullie leuk vinden. Kijk wel op de locatie van jullie bruiloft of er een goede geluidsinstallatie aanwezig is. Het komt ook voor dat een DJ zelf boxen meeneemt. Vraag ook na bij de locatie of de DJ tot in de vroege uurtjes door kan gaan.

Jazzband artiesten op je bruiloft

Liever lekker achterover hangen met een glaasje rode wijn en luisteren? Dan kun je ook denken aan een jazzband als artiest voor jullie bruiloft. Een jazzband speelt jazz-, blues- en reggaemuziek. Soms heeft een jazzband ook een zanger of zangeres erbij. Het is echter wel muziek waar je van moet houden en misschien niet iedereen vindt het leuke muziek.

Klassieke muziek

Als jullie van klassieke muziek houden zou je tijdens jullie huwelijksceremonie ook klassieke ensembles kunnen laten komen. Denk bijvoorbeeld aan een pianotrio, strijkkwartet of viool/cello duo.

Artiest boeken voor jullie bruiloft

Het boeken van artiesten voor jullie huwelijk is niet zo moeilijk. Er zijn veel verschillende boekingsbureaus waar je een artiest kunt boeken. Vaak hebben zij keuze uit meerdere artiesten en genres.

Als jullie op zoek gaan naar een artiest voor jullie huwelijk, ga dan na van wat voor soort muziek jullie allebei leuk vinden. Op basis daarvan kun je een keuze maken voor een artiest.