Fotografie

De fotograaf

trouwfotografie

Voor een bruidspaar is de bruiloft een drukke dag. Er gebeurt van alles en je krijgt veel indrukken te verwerken. Het is fijn als je mooie foto’s van je speciale dag hebt, zodat je later in alle rust nog eens terug kunt kijken. Een fotograaf kan de mooiste momenten van de dag vastleggen en hier een mooi album van maken.

Een fotograaf kiezen

Iedere fotograaf heeft een eigen stijl van fotograferen. Bij het kiezen van een fotograaf voor de bruiloft is het daarom belangrijk om te weten wat jullie stijl is en welke fotograaf hier het beste bij aansluit. Veel fotografen hebben een website met een portfolio, waarin ze laten zien wat hun stijl is.

Ook is het belangrijk dat het klikt tussen het bruidspaar en de fotograaf. Dit helpt om mooie en spontane foto’s te krijgen. Een goede manier om dit uit te proberen is een pre-weddingshoot. Dit is een fotosessie met het bruidspaar, vooraf aan de bruiloft. Zo kun je als bruidspaar vast wennen aan de camera, wat helpt om op de bruiloft de fotoreportage soepeler en spontaner te laten verlopen.

Locatie

In overleg met de fotograaf kun je bepalen waar je een fotoreportage wilt maken. Als de fotograaf bekend is in de buurt, weet hij of zij vaak veel mooie plekjes te vinden. Daarnaast kun je vooraf afspreken waar je gedurende de dag foto’s van wilt laten maken en of je bepaalde groepjes mensen samen op de foto wilt hebben. Fotografen die vaak bruiloften vastleggen zijn hier ervaren in en maken vaak foto’s van dingen waar je als bruidspaar niet altijd aan gedacht hebt.

Een fotoalbum

De mooiste foto’s kan een fotograaf in een album verwerken. Hierin zijn veel verschillende mogelijkheden. Er bestaan verschillende digitale albums, maar ook albums waarin de foto’s opgeplakt worden. Vaak zijn er van de diverse albums voorbeelden beschikbaar, wat kan helpen om een goede keuze te maken. Je kunt er ook voor kiezen om zelf een fotoalbum te maken en de foto’s alleen op dvd te bestellen bij de fotograaf.