De Grote Dag

De donut-wall: Onmisbaar op de trouwdag

Heb jij er al één klaarstaan voor de trouwdag? Een donut-wall is helemaal hip. Je vindt ze op het moment overal op Pinterest, in diverse winkels maar je kunt er zelf ook eentje maken. Misschien heb je er ook nog nooit van gehoord. In dit artikel vertellen we je alles over de hippe donut-wall.

Wat is een donut-wall?

Een donut-wall is een muur waar je donuts aan kunt hangen. Je vindt ze in diverse formaten en soorten, maar het principe is overal hetzelfde. De donut-wall heeft diverse uitstekende stukken waar je donuts aan kunt hangen. Niet alleen ziet dit er ontzettend leuk uit, het is ook nog eens een stuk fijner dan donuts opstapelen. De donuts liggen niet tegen elkaar aan en daardoor blijft de topping goed op zijn plek.

Wat doe je met een donut-wall?

Een donut-wall is perfect voor iedere bruiloft of voor ieder ander feest. De wall kan dienen als leuke achtergrond voor foto’s, in plaats van je bruidstaart of juist als toevoeging voor je sweet table. Plaats de donuts niet de hele dag in de zon, we kunnen je vertellen… Dat vinden de donuts (en jij) niet fijn!

Zelf een donut-wall maken

Neem hiervoor een grote houten plaat. Een peg-board is ook een leuk idee! Zorg voor een stevige plaat die niet buigt en flink wat gewicht kan dragen. Zorg er voor de plaat mooi tegen een muur kan staan of maak een ophangsysteem voor aan de muur. De donutwall kun je nu schuren en schilderen in een kleur naar keuze.

De volgende stap is een manier verzinnen waarop je de donuts gaat ophangen. Je kunt hier grote dikke spijkers voor gebruiken, haakjes of houten stokken gebruiken. Monteer de haakjes op een geschikte afstand van elkaar aan de wall en eigenlijk ben je nu al klaar! Je kunt de donut wall nog versieren met letters, bloemen, glitter of lintjes. Verder maak je de donut-wall helemaal zoals je zelf wilt. Wil je ruimte voor 4, 9, 18 of 50 donuts? Alles kan! In deze video zie je een uitgebreide uitleg van het maken van een donutwall.

De donuts serveren

Serveer de donuts aan je gasten vanaf de muur of laat je gasten een donut kiezen als snack in de avond. Het beste kun je in de buurt van de wall een aantal servetjes leggen, zodat je gasten niet aan de donuts hoeven te zitten en vieze handen krijgen. Hoe dan ook: Succes gegarandeerd met deze donut-wall. Want geef toe.. Wie is er niet gek op donuts?