Bruid

De dagen voor je huwelijk

Je hebt de afgelopen maanden hard gewerkt aan de voorbereiding voor je huwelijk. Ontzettend leuk maar ook een beetje vermoeiend. Over enkele dagen is het zover: je gaat eindelijk trouwen. Wellicht vraag je je af wat je op de dag(en) voor je huwelijk moet doen. Als het goed is, is alles geregeld en hoef je vrij weinig te doen. Alleen…

Het hele draaiboek doornemen

Neem nog een keer het draaiboek door. Klopt alles? Is alles helemaal geregeld? Kijk even goed of iedereen op de hoogte is en of iedereen die een draaiboek moet hebben, de laatste versie bij zich heeft. Print het draaiboek desnoods nog een keer uit om aan een ceremoniemeester te geven. Zo heeft hij of zij altijd een extra draaiboek bij zich voor de zekerheid.

Jezelf verzorgen

Om stoppels maar ook rode vlekken te voorkomen, is het belangrijk om je persoonlijke verzorging goed af te stemmen om je bruiloft. Laat jezelf goed verwennen, boek een massage, een manicure en een pedicure en neem echt even de tijd voor jezelf. Was je haren, doe een maskertje in, neem een band. Kom volledig tot rust. Afrader: doe geen dingen die je nooit eerder hebt gedaan: heb je nog nooit gewaxt? Begin daar dan ruim voor je bruiloft mee en niet een week voor je bruiloft. Wellicht reageert je huid er niet goed op en je wilt niet dat je met vlekken of een allergische reactie op je bruiloft staat.

Qua kleding en benodigheden

Loop je schoenen nog even goed uit. Draag ze een paar keer in huis maar zorg natuurlijk dat je verloofde ze nog niet ziet. Maak ook een tasje klaar met alles wat je graag bij je wilt hebben. Denk aan blarenpleisters, een paracetamol, een poeder, een flesje water. Geef deze tas aan je moeder, ceremoniemeester of vriendin. In ieder geval iemand die de hele dag binnen handbereik is om dit aan je te geven. Pas ook even de hele outfit: je schoenen, je jurk, sieraden. Klopt alles? Misschien laat je een ketting weg of passen die oorbellen toch niet bij het geheel.

Check de gastenlijst

Bekijk de gastenlijst nog even goed. Weet je zeker dat iedereen erbij is, check of iedereen een plekje aan tafel heeft en of iedereen heeft laten weten dat hij of zij er is. Kijk even naar de speeches. Wie gaan er speechen? Heeft de ceremoniemeester alles op orde? Maak je vooral niet te druk en het is ook niet erg om de dag een beetje aan het moment over te laten, maar het is fijn om te weten dat alles op orde is en je dag geregeld is.

Echt even ontspannen

Neem de dag of twee dagen voor je huwelijk vrij. Samen met je vriend duik je echt even in een bubbel en relax je samen. Even helemaal klaar maken voor de grote dag. Bespreek samen de dag nog eens door maar duik ook even op de bank voor een film, jullie favoriete serie of een spelletje. Maar net wat jullie leuk vinden om te doen.

Bezoek de locatie

Spreek met de locatie af dat je nog eens een bezoek brengt aan de locatie. Wellicht ga je de ruimte daar zelf versieren of wil je even zien hoe de zaal versierd is. Maak ook direct afspraken over het afbouwen. Doe je dat zelf of doet de locatie dat? Zorg dat je dit goed besproken hebt voor je huwelijk, zodat je aan het eind van de dag niet voor gekke verrassingen komt te staan.