Ceremonie

De bruid weggeven

Traditioneel gezien wordt een bruid weggeven door haar vader op weg naar het altaar. Soms komt het voor dat de vader de bruid niet kan weggeven. Het zij door de relatie die de vader heeft met zijn dochter of doordat de vader niet aanwezig kan zijn door ziekte, overlijden of wonen in het buitenland. In dat geval zijn er genoeg alternatieven over hoe de bruid weggegeven kan worden op haar huwelijk.

Laat je weggeven door je moeder

Indien het contact met moeder wel goed verloopt, zou je er voor kunnen kiezen om je weg te laten geven door je moeder. De moeder loopt met de bruid naar het altaar en ‘overhandigt’ haar dochter aan haar toekomstige man.

Weggegeven worden door een ander familielid

Een ander familielid kan natuurlijk ook. Wellicht heb je een goede band met je opa, je oma, je tante of misschien wel een neef. Kies in ieder geval voor iemand bij wie je je prettig voelt en wie vanuit jouw familie centraal mag staan om je over te dragen aan de man aan wie jij je over enkele minuten verbindt.

Weggegeven worden door een vriend

Vind je familie niet belangrijk, wil je niet weggegeven worden door een familielid of is het om andere redenen niet mogelijk? Je kunt altijd kiezen voor een vriendin. Wellicht hebben jullie een hele sterke band met vrienden. Is één van de vrienden bijzonder genoeg om je weg te geven? Misschien die ene vriendin bij wie jij al vanaf kleins af aan over de vloer komt of juist de vriend die altijd de ‘leiding’ neemt binnen jullie vriendschap.

Loop zelf naar het altaar

Independent woman? Loop zelf naar het altaar! Niemand hoeft jou weg te geven. Je kunt zelf je keuzes maken en daar sta je ook volledig achter. Loop met een trotse houding en loop met een vastberaden (maar langzame) pas naar het altaar. Daar staat de liefde van jouw leven en je gaat er helemaal voor!

Loop met bruidsmeisjes

Wil je het pad toch niet alleen afleggen? Vraag dan of de bruidsmeisjes voor je uit willen lopen. De bruidsmeisjes breken alvast een beetje het ijs en daardoor voel jij je niet alleen op weg naar het altaar. Samen gaan jullie af op je geliefde bij het altaar. De bruidsmeisjes kunnen ook achter je aanlopen en zorgen dat je jurk helemaal goed ligt. Let’s do this!

Hoe je het altaar ook tegemoet gaat. Je doet het met één doel, je laat je zien aan je toekomstige man (of vrouw), je bent op weg om ja te zeggen tegen de liefde van je leven.